Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

"Az éghajlatváltozás rajtad múlik!"

Dr. Cseh Sándor főiskolai tanárról sokan tudják, hogy matematika-fizika szakon végzett, de meteorológus irányultságáról talán kevesebben értesültek. Kisdoktorija után környezettudományi tárgykörben szerezte meg magasabb fokozatú tudományos minősítését. Kutatási területe leginkább a magaslégköri fizikára terjed ki, mely szorosan összefügg a kapuvári szabadegyetemen előadott témával. Olyan rendszerek sokaságában éljük mindennapjainkat, amelyek kölcsönhatásban vannak egymással, és persze sokszor magával az emberrel. Van olyan egység, amelyiket elsősorban kívülről érnek hatások, ilyen például az éghajlat, amelyet számtalan dolog befolyásol. A legutóbbi száz évet vizsgálva, hazánkban intenzívebb a melegedés nyaranta, s mind a tavaszi, és mind az őszi csapadék mennyisége csökkenő tendenciát mutat. A tudósok több mint két évtizede kimondták: a globális felmelegedésért 90 százalékban az ember a felelős, tehát sokkal több minden múlik rajtunk, mint gondolnánk. De milyen következményekkel járt a kapuvári előadássorozat? Dr. Faragó Sándor azt remélte, hogy miután az érdeklődők mélyebb betekintést nyertek a témába, a megértés hatására saját életükben is bekövetkezik valamilyen gondolkodás- és magatartásbeli változás. A szabadegyetem szorgos látogatói vizsga helyett jutalomban részesültek, a szerencsés nyertes pedig átvehette a győri Hotel Famulusba szóló két éjszakás wellness-fődíjat. A rektor végül megköszönte televíziónknak a közreműködést, hiszen a nyilvánosság jóvoltából nagyon sok helyre eljutott az előadássorozat.

Beküldés dátuma: 2012. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play