Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

"Az emberekre viszonylag kevés terhet szeretnénk róni"

A kormányzati munkát kórusban ellenzők közül kevesen értik a parlamenti döntések hátterét, ezért egyre fontosabb, hogy elmagyarázzák az embereknek: az országgyűlés Magyarországért dolgozik – érvelt Ivanics Ferenc, a 6-os számú választókerület országgyűlési képviselője azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató tartott a kapuvári városházán, mint országjáró körútja egyik állomáshelyén.
– A “polgári körös”világból jöttem, és Soroksáron tisztességes iparosként dolgoztam – kezdte a bemutatkozást a rábaközi tévénézők kedvéért Kubatov Gábor, akinek autószerelő műhelye ma is működik, de vezetését felesége vette át. – Így kell az asszonyokból autószerelőt csinálni – tette hozzá tréfásan a politikus. A külvárosban felnövő ifjú természetesnek vette, hogy a felnőttkor küszöbén azonnal munkába kellett állnia, ezért most pótolja elmaradásait, legalábbis, ami a magasabb szintű tanulmányokat illeti: másodéves kommunikációs hallgató az egyik budapesti főiskolán. Képviselőségét szolgálatnak tekinti, mely szintén sok munkával jár, de jóval magasztosabb, mint előbbi foglalkozása, mert közvetlenül a hazáért ténykedik.
Kubatov Gábor rátérve a legaktuálisabb témákra, kijelentette: Az egész Európát érintő válság közepette arra törekedtek, hogy a lehető legkevesebb terhet róják az emberekre. Példái közt szerepelt a progresszív (sávos)fizetési kötelezettség  helyett bevezetett egységes, 16 százalékos személyi jövedelemadó. – Ha rétegenként vesszük, akkor 40 ezerrel több munkahely van most a versenyszférában. Természetesen ebben benne van a győri Audi is – mondta az országgyűlési képviselő, majd megjegyezte: a több százezer munkanélkülinek azért ennyire nem örülnek. Megnyugtatásul hozzátette: a termelőszektort nem sújtották újabb adókkal, csak a bankokat, a telekommunikációs cégeket és a multinacionális kereskedelmi láncokat.
A pártigazgató a sajtótájékoztatón többször emlékeztetett a következőre: Ne felejtsük el, hogy milyen állapotban “adták át” hazánkat a szocialisták, ráadásul mindenkit becsaptak; az embereket és a nemzetközi pénzintézeteket egyaránt. – A szakemberek azt mondják, hogy Európában a következő dolgokon dől el a meccs – fogalmazott a “zöld-fehérek” elnöke. Az egyik, hogy a gazdaság tud-e növekedni; Magyarország reméljük, nem fog süllyedni. A másik tényező az adósságcsökkentés; továbbra sem tudunk mást tenni, lejjebb kell nyomni az államadósságot.
A 2012-es költségvetést azért kell kiigazítani, mert 268 forintos euró árfolyamon számolták a közgazdászok. Kubatov Gábor nagy szerencsének nevezte, hogy létrehozták azt a nemzetvédelmi alapot, ahova pénzt tettek félre. A politikus visszautalt a választási kampányban tett egyik ígéretükre, amely szerint kis és hatékony államot hoznak létre, és ennek megfelelően a minisztériumokban 10 - 15 százalékos leépítések lesznek. – Felemeljük a dohánytermékek jövedéki adóját – magyarázta a bagósokat kellemetlenül érintő intézkedést. Az Európai Központi Bank és az IMF-delegációja részvételével rendezett 2011.decemberi előkészítő tárgyalásán a felek a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonásáról érdeklődtek. Kubatov Gábor szerint az igazi érdemi megbeszélések csak idén kezdődnek.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés