Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

"Ha valakinek nem ment, a másik odatette magát a pályán"

A csornai Rákóczi- és Széchenyi-iskolából kikerülő kézis lányokkal, valamint Tóth Csaba és Fekete Béla irányításával alakult meg három éve a csapat, mely a tizenhat mérkőzésből tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és kettő vereséggel összesen 27 pontot szerzett a tavaszi szezonban. Vezetőjük úgy gondolja, hogy időközben valódi csapattá formálódott a társulat, mert ha valakinek átmeneti nehézségei vannak, a többiek rögtön melléállnak, és húzzák magukkal.  Tóth Csaba főszponzor leszögezte: az elmúlt évek nem voltak problémamentesek, hiszen úgy érezték, hogy Csorna sem állt mindig mellettük, ezenkívül külső-belső gondokkal küzdöttek, de mindvégig megőrizték azt a kemény magot, amelyre lehetett számítani. A szakvezető azt is elmondta, hogy a következő idénytől egy osztállyal magasabban szeretnének játszani, de hogy mennyire sikerül biztosítani ennek anyagi hátterét, ma még bizonytalan.
Selyemné Nemes Judit segítségével a szinte nulláról induló játékosok néhány bajnokság után jutottak el a mostani szintre. – Nagyon szeretem a lányokat és borzasztó büszke vagyok rájuk, örülök, hogy ilyen fiatal társaság élén lehetek – fogalmazott az edző, aki maga is aktív játékos. Nincs könnyű dolga, mert a pályáról meccs közben nehezebb odafigyelni a többiekre, de a csapattagok megértően állnak a helyzethez. Judit a mérkőzések során mindvégig bízott a győzelemben, tehát sosem vesztette el a hitét a játékosokban.
Fekete Béla öt-hat éve kezdte meg az utánpótlás-nevelést, és ez már a második generáció, amely kikerült ebből a csoportból. Az év közben sérülések és betegségek miatt kieső játékosokat eredményesen pótolták, s mindemellett az újonnan bekerülő fiatalok könnyedén beilleszkedtek és maximálisan helytálltak a csapatban. Nagy előrelépést jelentene – s nemcsak a csornai kézilabdásoknak – ha szabványméretű pályát magában foglaló sportcsarnok épülne a városban. A szakvezetők nem akarnak igazolt játékosokat, sőt, már szemet is vetettek a most végző nyolcadikasokra, akik tovább erősíthetnék a Csorna II.csapatát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés