Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Ha valakinek nem ment, a másik odatette magát a pályán"

A csornai Rákóczi- és Széchenyi-iskolából kikerülő kézis lányokkal, valamint Tóth Csaba és Fekete Béla irányításával alakult meg három éve a csapat, mely a tizenhat mérkőzésből tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és kettő vereséggel összesen 27 pontot szerzett a tavaszi szezonban. Vezetőjük úgy gondolja, hogy időközben valódi csapattá formálódott a társulat, mert ha valakinek átmeneti nehézségei vannak, a többiek rögtön melléállnak, és húzzák magukkal.  Tóth Csaba főszponzor leszögezte: az elmúlt évek nem voltak problémamentesek, hiszen úgy érezték, hogy Csorna sem állt mindig mellettük, ezenkívül külső-belső gondokkal küzdöttek, de mindvégig megőrizték azt a kemény magot, amelyre lehetett számítani. A szakvezető azt is elmondta, hogy a következő idénytől egy osztállyal magasabban szeretnének játszani, de hogy mennyire sikerül biztosítani ennek anyagi hátterét, ma még bizonytalan.
Selyemné Nemes Judit segítségével a szinte nulláról induló játékosok néhány bajnokság után jutottak el a mostani szintre. – Nagyon szeretem a lányokat és borzasztó büszke vagyok rájuk, örülök, hogy ilyen fiatal társaság élén lehetek – fogalmazott az edző, aki maga is aktív játékos. Nincs könnyű dolga, mert a pályáról meccs közben nehezebb odafigyelni a többiekre, de a csapattagok megértően állnak a helyzethez. Judit a mérkőzések során mindvégig bízott a győzelemben, tehát sosem vesztette el a hitét a játékosokban.
Fekete Béla öt-hat éve kezdte meg az utánpótlás-nevelést, és ez már a második generáció, amely kikerült ebből a csoportból. Az év közben sérülések és betegségek miatt kieső játékosokat eredményesen pótolták, s mindemellett az újonnan bekerülő fiatalok könnyedén beilleszkedtek és maximálisan helytálltak a csapatban. Nagy előrelépést jelentene – s nemcsak a csornai kézilabdásoknak – ha szabványméretű pályát magában foglaló sportcsarnok épülne a városban. A szakvezetők nem akarnak igazolt játékosokat, sőt, már szemet is vetettek a most végző nyolcadikasokra, akik tovább erősíthetnék a Csorna II.csapatát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play