Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

"Hetedhét próba az unióról" általános iskolai vetélkedő Szilban

Szilban kilencedik alkalommal rendezték meg az általános iskolások uniós vetélkedőjét, de az idei azért különleges, mert a Linkószer Citerazenekar Egyesület sikeres pályázatának keretében szervezték a programot. A résztvevő diákok a Rábaközből, a Bakonyból és a Felvidékről érkeztek a Szent István Körzeti Általános Iskolába, de többen visszatérő vendégeknek számítanak, mert nem először neveztek be csapatukkal. A “Hetedhét próba az unióról” elnevezésű megmérettetés sokrétű feladatok elé állította a tanulókat. A néprajzi tájegységenként változó szellemi és tárgyi értékeink mellett a diákok megemlítették a tipikusan hazai termékeket, mint a tokaji aszút, a Pick szalámit, a halasi csipkét, a kalocsai paprikát és a herendi porcelánt.
A magyar konyhaművészet egy-egy remekét is érintették: a babgulyást, a halászlét, a pogácsát, a mákos gubát stb. Náray Lajosné igazgató arról beszélt, hogy milyen témakörökből készültek fel a csapatok: környzetvédelemről, a hazai nevezetességekről, az unióról, a soros elnökség munkájáról, a tagállamok összefogásáról. A gyerekek frappánsan megoldották az anyaggyűjtést, mert volt, aki egyenesen a Külügyminisztériumhoz fordult információért, de a legtöbben az internetet böngészték.
A rendezvénnyel a szervezőknek az a szándéka, hogy  ismerjék meg a gyerekek az unió működését. A diákoknak kiváló nyelvtanulási lehetőség, amikor a különböző nemzetek iskolái rendszeresen látogatják egymás intézményét. A dr. Áder János EU-s parlamenti képviselő fővédnökségével szervezett  vetélkedő minden versenyzője szép könyvjutalomban és ajándékban részesült. A szili általános iskola a jövőben is szeretné megrendezni az intézménynek egyfajta rangot jelentő programot.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés