Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

"Jön a tél" után már a tavaszi dalokkal készülnek

A Garabonciás együttes Télen korán jön az est című, 2011 végén megjelent CD-jével az év végi ünnepkört dolgozta fel. A megzenésített verseket, Mikulás- és karácsonyváró dalokat tartalmazó albumra rábaközi hangzású, népies nóták is felkerültek. A csapat év végén előadott csornai koncertjén többségben voltak azok a dalok, amelyeket maguk hangszereltek, tehát hűen tükrözték a Garabonciás hangzásvilágát. Verset kedvelő és olvasó embernek kell lenni ahhoz, hogy el tudják dönteni, melyek a megzenésítésre alkalmas “gyöngyszemek”. Boros Tamás szerint megfelelő alázattal kell nyúlni a rímekbe szedett sorokhoz, hogy megtalálják bennük a szépséget, és ezután az eredeti tartalmat megőrizve szülessen meg a zenei mű. Elengedhetetlen, hogy szinte megmagyarázhatatlan módon érintse meg a lelkét a feldolgozásra váró vers. A klasszikus és elektromos gitáron, valamint tamburán játszó együttesben a nagybőgő, a hegedű és a furulya is hozzájárul a rájuk jellemző hangulat megteremtéséhez..
Kemenesi Ágoston elmondta, hogy negyedik albumuk megjelenése után nem gondolhatnak rögtön a következőre, de van még a tarsolyukban olyan zene, amelyet szívesen rögzítenének. A most kiadott lemezen lévő számokat jól ismerheti a közönség, hiszen nem most adták  elő először azokat.
Az együttes fennállásának több mint húsz esztendeje alatt sok élményben volt része a Garabonciás tagjainak: ezek közül talán a legjelentősebbek azok a közös koncertek, amelyeken a Kalákával és a Szélkiáltó zenekarral léphettek fel, de emlékezetes az olasz ferrarai és a hazai diósgyőri fesztiválon, továbbá a közelmúltban Erdély három különböző részén tett fellépésük, és a felvidéki valamint szlovákiai látogatás. A Leader-pályázatokhoz kapcsolódóan eddig is sok felkérésnek tettek eleget, és ha idén is folytatódik ez a tendencia, akkor az év első felében biztosan további koncertekre készülhetnek a Rábaközbe, valamint az ország többi településére.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés