Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Magunkat kell noszogatni, hogy csináljunk már valamit a kastéllyal"

Az 1973-ban nagyközségi címet nyert Beleden addig fejlesztették szolgáltatásaikat, hogy városi mivoltuk mellett ma már ötezer környékbeli állampolgár közigazgatási ügyeit intézik. Ezenkívül a következő két nagy területre fókuszálnak: az oktatásra és a szociális ellátásra. - Szeretnénk elérni, hogy okmányiroda is működjön a településen - mondta Tompáné Balogh Mária. Az iskolával kapcsolatban megjegyezte: Kapuvár után az ő intézményük az egyetlen a térségben, ahol az elsőtől a nyolcadikig tanulnak a gyerekek. Az Egyesített Szociális Központ munkatársai huszonhat település  ügyeivel foglalkoznak, amelyek közül a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokat, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást emelte ki a polgármester. Az említett központban huszonhét millió forintos pályázati pénzből játszótér és a bölcsődés korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító, családi napközinek helyet adó fejlesztés valósult meg 2010-ben.
A 800 millió forintos büdzsével megfontoltan gazdálkodó Beled önkormányzata a város biztonságos működtetéséhez nem vett fel hitelt, 70 milliós tartalékukat (mert ilyen is van!) a pályázatok önerejének biztosítására tették félre. A település tulajdonában lévő 11 szépen felújított önkormányzati lakást saját dolgozóiknak, illetve rászorulóknak adják ki piaci áron.
Az elmúlt évben számtalan rendezvényt tartottak a Mikrotérségi Általános Művelődési Központban, hiszen ide tartozik az óvoda, az általános iskola, a művelődési központ és könyvtár. Helyet biztosítanak a civil szervezeteknek, klubfoglalkozásokat és ünnepi megemlékezéseket tartanak. A hagyományos programok mellett tavaly első ízben rendezték meg a tavaszi fesztivált.
Tompáné Balogh Mária az idei esztendő terveit is elmondta: Elkészült a városközpont egyharmadára vonatkozó  településrendezési koncepció, melynek megvalósítását fokozatosan képzelik el. Szeretnék felújítani középületeik nagy részét, és régóta keresik a forrást az iskola bővítésére, ezenkívül várják az óvoda és a kastély rekonstrukciójára beadott pályázat elbírálását. A többi településhez hasonlóan a beledieket is sújtja a munkahelyek hiánya, de a nyilatkozó szerint a polgármesteri hivatal nem tudja megoldani a teljes foglalkoztatást, ezért az egyénekre és a vállalkozásokra tartozik, hogy ki hol helyezkedik el.
A városvezető a 2011-es esztendőben is várja a lakosság ötleteit, hogy közösen építsék Beled jövőjét, a Rábaközből érkezőket pedig mindig szeretettel látja.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play