Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

"Szeressétek az iskolát, mert sokkal jobb lett!"

A bágyogszováti általános iskolát annak idején sokan építették: a helyi téesz dolgozói, a gyermekek szülei, a pedagógusok és a község lakói.  Elődeikhez hasonló célok vezérelték a település vezetőit, amikor beadták pályázatukat a harminc éves iskola felújítására: a tehetséges fiatalok segítése, az itt lakók szellemi gyarapodása és a község további fejlődéséhez szükséges alapok lerakása. A József Attila Általános Iskola projektzáró rendezvényén Horváth László elmondta: a falusi iskolákban tanuló diákoknak is meg kell kapniuk azt a biztos tudást, mellyel képesek lesznek a mai kor kihívásainak megfelelni. – A 2011 tavaszán a társult formában működtetett, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása címmel kiírt belügyminisztériumi pályázaton sikeresen szerepeltünk, és 22,9 millió forintot költhettünk iskolánkra – fogalmazott a polgármester. Az önkormányzat 4,58 millióval szállt be a projektbe, mely magában foglalta a tetőszerkezet szigetelését, a külső homlokzat felújítását és a nyílászárók cseréjét. A bágyogszováti helyhatóság elégedett a kivitelezéssel megbízott Knapp József, valamint alvállalkozóinak munkájával. – Szeretném megköszönni intézményünk volt és jelenlegi vezetésének rugalmas és hatékony intézkedéseit, hogy a tanítás az építkezés ideje alatt is zavartalan maradhatott, a technikai dolgozóknak pedig azt, hogy biztosították a tiszta, rendezett tantermeket – hangzott az ünnepségen. A beruházással nemcsak a tanulóifjúság és az intézmény tantestülete nyert, hanem a mindenkori fenntartó is, mert várhatóan csökkenni fog a felújított épület fűtésszámlája. A helyiek azt szeretnék, ha ezzel nem állna meg a korszerűsítés, és lassan a tantermek is megújulnának. Horváthné Patyi Klára mb. igazgató arról beszélt, hogy a jövő nemzedékéért és a tudás fellegváráért mindig érdemes áldozatot vállalni.

Kiss Balázst
a felújítás nem zavarta, és a munkálatokból mindössze annyit érzékelt, hogy sokan voltak a szakemberek, de szerinte jól végezték a dolgukat. A másodikas fiú után Udvardi Dominika mondta el, hogy mit gondol: a harmadikba járó lánynak tetszik a megszépült iskola, és reméli, hogy a kánikulában sem lesz nagyon melegük. Vitéz Diána sokkal szívesebben jár a felújított épületbe, ráadásul régen beázott a tető, s emiatt a levegő is áporodott volt. Gács Krisztián ötödikes korában a rábapordányi tagiskolából jött át Bágyogszovátra, ahol nagyon jól érzi magát. A hetedikes fiúnak a beilleszkedés sem okozott gondot, s azóta sok barátot szerzett. Amikor cserélték az ablakokat, a külső zaj kicsit zavarta az órákat, de a kellemetlenséget feledteti, hogy sokkal jo
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play