Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

15 éves a Szili Életmód Egyesület

Szabó Ferencné, a 15 éve alakult Szili Életmód Egyesület elnöke köszöntötte az ünneplőket. A klub kezdettől fogva fő céljának határozta meg az egyedülállók felkarolását, mert sok idős ember él a faluban magányosan, s közöttük is egyre több a nő. Az egyesület tagjai komolyan veszik hitvallásukat, ezért a nyári hónapoktól eltekintve minden héten megtartják összejöveteleiket. Induláskor még ötvenen voltak, s mostanság általában harminc-harmincöt idős találkozgat egymással. A csapat vezetője sajnálattal megjegyezte: a frissnyugdíjasok nem akarnak közéjük lépni, mert szerinte ők a személyes találkozóknál fontosabbnak tartják az internetezést. Fennállásuk ötödik évfordulóján énekkart alakítottak, és előadásaikkal színesítik a falu jeles napjait. Az asszonyok főztjükkel kedveskednek a különböző programok résztvevőinek. A 15. évforduló megünneplésére a közeli falvak nyugdíjasklubjai is ellátogattak, hogy vidám előadásukkal szórakoztassák sorstársaikat.
Lengyel Lajos szeretettel beszélt az idősek generációjáról, akikre az önkormányzat mindig számíthatott. A jó időjárás mellé újabb barátságokat és finom borokat kívánt a település polgármestere. Pozsgai Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség  elnöke szerint a nyugdíjasok mindig tűzzenek ki valamilyen célt maguk elé, hisz gyermekeik úgyis kirepülnek. Az élet nemcsak az unokákkal való foglalatosságot jelenti, mert ők is fel fognak nőni, a magukra maradó nagyszülőknek pedig valamilyen elfoglaltság után kell nézni.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play