Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

2014 választóvonalnak számít

A vásárosfalui önkormányzat helyzete stabil, és amire kellett, arra jutott pénz tavaly is. Ha számmisztikai szempontból hasonlítjuk össze az idei esztendővel, talán 2014 még szerencsésebb lesz – reméli a polgármester.

Vásárosfalu polgármestere 2013-at átlagévnek tekinti, mert amit beterveztek, az mind megvalósult. Néhány elképzelés egyelőre pályázati formában létezik, ezért ezeket idén fogják nyélbe ütni. Ilyen a buszmegálló megépítése, valamint a helytörténeti kiadvány megjelentetése és a rendezvénysátor beszerzése. A járdák egyes szakaszokon javításra szorulnak, ezért a buszmegálló mögötti részt mindenképpen rendbe hozzák, akár önerőből is. A kultúrház tetőzetét szintén támogatásból szeretnék felújítani. Molnár Sándor nem volt megelégedve a falugondnoki hálózat működtetésére kapott állami támogatás mértékével, ezért a többi kistelepüléssel összefogva a minisztériumhoz fordultak emelésért.
– Pozitív visszajelzést kaptunk, így a félmillióval megemelt összeg már meg is jelent a költségvetésben – tette hozzá a falu vezetője.
 Vásárosfalunak nem esik nehezére, hogy átadja a település működtetésére kapott állami pénzt a Beledi Közös Önkormányzati Hivatalnak, hisz a feladatokat úgyis ott oldják meg. Vásárosfalu 14,5 millió forintot kap központilag, az efeletti összeget pedig adó (gépjármű, telek) formájában szedik be, illetve pályázati forrással emelik a büdzsé összegét.
– Ha megbízik bennem a falu lakossága, akkor folytatom tovább – reagált az elöljáró a közelgő választásokra vonatkozó érdeklődésünkre. 2014 választóvonalnak számít abból a szempontból is, hogy indul a következő európai uniós pályázati ciklus, melyről sok konkrétum még nem derült ki. Ha a korábbiakhoz hasonlóan a civilek is számíthatnak a támogatásokra, akkor a helyhatóságoknak nem kell száz százalékban hozzájárulniuk az állampolgárok csoportos kezdeményezéseihez – latolgatta Molnár Sándor.
A községben élők minden évben azt gondolják, hogy nem lehet felülmúlni az éppen aktuális nyárbúcsúztató fesztivált, amire a körülmények jócskán rácáfolnak: a „Vé-Feszt”-en évről évre egyre többen vesznek részt. – Tavaly is rengetegen  voltak, és nagyon sok fiatal jött el a rockzenekarok koncertjeire, amiért dicsérő leveleket kaptunk – mesélte a polgármester, aki szerencsére a községet ért nagyobb kudarcról nem tudott beszámolni. Molnár Sándor amiatt  szomorú, hogy – az elmúlt évek születési arányaihoz képest–  tavaly egyetlen kisbaba sem sírt fel a környező kórházakban, de bizakodásra ad okot, hogy az idén már tudomása van egy megszületendő kisgyermekről. Így ismét szaporodik és fiatalodik a falu.

Beküldés dátuma: 2014. 01. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek