Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

45 éves a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület

A közelmúltban ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület. A művelődési központban ma is működik a város nyugdíjasait összefogó egyesület, mert fontos számukra az együvé tartozás érzése.

A közösséget 45 évvel ezelőtt tíz nyugdíjas férfi hozta létre, akik eleinte vasárnaponként, a mise után tértek be a helyi presszóba, majd később a művelődési központba helyezték át a találkozóhelyüket. A jó hangulatú beszélgetések, a különböző programok vonzóvá tették a klubéletet, így a környező településekről is érkeztek újabb nyugdíjasok.
Rendkívül fontos, hogy az idősebbek az aktív, munkával teli időszak után nemcsak a családtagjaikkal, hanem csoporttársaikkal is találkozhatnak. Az egyesületnél a velük hasonló korú emberekkel oszthatják meg élményeiket, problémáikat, illetve vehetnek részt az érdeklődési körüknek megfelelő programokon. Úgy gondolják, csupán a testük öregszik, de az elméjük, a lelkük és a szívük továbbra is igényli a társaságot.
Az idősebbek hetente találkoznak egymással a művelődési házban. – Nagyon jó érzéssel jönnek ide, hiszen összekovácsolódott társaságban tudják megbeszélni közös dolgaikat, terveiket – fogalmazott Kovács Edit, az egyesület titkára. Hozzátette: idén ötödik alkalommal szervezték meg a Rábaközi Nyugdíjasok Kulturális Seregszemléjét. Évről évre egyre sikeresebb a programsorozat, mely alkalomból a rábaközi nyugdíjas klubok tagjai korukat meghazudtoló módon adják elő különböző műsoraikat. 2018-ban harmadszor szervezték meg a „Nyílik az Írisz” önálló estjüket, melyen színes kulturális műsorral szórakoztatták az érdeklődőket. Az országos megmérettetéseken elért ezüst, több arany és kiemelt arany minősítés is fémjelzi eddigi tevékenységüket.
– Tagságukból három hölgy rendelkezik „Nap Emlékérem”-mel, melyet a „ Nők a pályán” Egyesület és a „Mi Nők” Országos Szervezete adományoz azoknak, akik tisztességgel, nagyfokú példamutató munkájukkal kivívták közösségük elismerését – tette hozzá a csornai titkár.
A Csornán tartott jubileumi rendezvényen Horváth Imréné, az egyesület elnöke elsőként a legrégebbi klubtagot köszöntötte: Szűcs Józsefné Rózsi néni sokáig vezette a klub pénzügyeit. Megköszönte Ihászné Sebján Mária és Ábrahámné Horváth Ildikó áldozatos munkáját, akik a klubélet irányítói voltak oly sok éven át. Ötletekben gazdag tevékenységükkel alapozták meg az egyesület működését. Az első elnök, Németh Győzőné nagy odaadással munkálkodott az egyesületté válásért. Ugyancsak köszönet illeti Szalayné Galambosi Tímeát, a művelődési központ igazgatóját, aki biztosítja számukra a lehetőséget a heti találkozókra. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester, valamint a képviselő-testület erkölcsi és anyagi támogatásáról biztosítja a nyugdíjas egyesületet.
Gyopáros Alpár fővédnök köszöntőjét Bella Imréné képviselő tolmácsolta. Beszédében hangsúlyozta, hogy az egyesület fontos szerepet tölt be a város életében, majd átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat díszoklevelét.
Zsámbokiné Buday Anna, az Életet az éveknek Országos Nyugdíjas Szövetség megyei elnöke az egyesület közösségformáló, példaértékű kulturális tevékenységéről beszélt. Az ünnep alkalmával átadta az országos szövetség díszoklevelét. Kovács Edit, az „Életet az Éveknek” Klubszövetség célkitűzéseinek megvalósításáért, az idősek és a nyugdíjasok érdekében végzett kulturális szervező munkájáért kapott elismerést.
Több nyugdíjas klub és egyesület is részt vett az ünnepi műsorban: meghívták az acsalagiakat, a fertőszentmiklósiakat, valamint Kapuvár nyugdíjasait is. A Csornai Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai felejthetetlenné varázsolták az ünnepet. A fergeteges ünnepi műsoron, valamint a szerény állófogadást követően kellemes beszélgetéssel, múltidézéssel töltötték az időt, ezenkívül jövőbeli elképzeléseikről is szóba kerültek.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés