Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

50. születésnapját ünnepelte a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület

Rengeteg barátságban, örömben, élményben és elválásban volt része a fennállásának 50. jubileumát ünneplő Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület tagjainak. Az idősek a tőlük megszokott módon – tisztelegve az elődök és saját maguk előtt –, önálló műsorral készültek az ünnepi alkalomra.

– Nem ünnepeltetni akarjuk magunkat, hanem ünnepelni mindavval, amelyek mi vagyunk: dalokkal, versekkel és tánccal – nyitotta meg a Csornai Művelődési Központban rendezett jubileumi műsort Varga Viktória, az egyesület tiszteletbeli tagja.
– Polgármesterként örömmel tölt el, hogy én köszönthetem önöket ezen a jeles eseményen. Ahogy körbenézek, jó önöket látni, s mint minden kornak a „szép kornak” is megvan a maga bája. Tudva tudjuk, hogy nyugdíj után jön csak az igazi elfoglaltság – mondta a városvezető, majd arról beszélt, hogy a jelenlévők többsége fiatal éveiket követően is aktívan tevékenykedik, közösségbe jár, civil kapcsolatokat épít, kiveszi a részét a hagyományőrzésből. – Jó néhány rendezvényt, kirándulást szerveznek, sport, kulturális és egészségügyi témában, szakemberek bevonásával, elősegítve így tagjaik életminőségének javítását, ismereteik bővítését, és hagyományaink, kulturális örökségünk megőrzését, továbbá közreműködnek más nyugdíjas szervezetekkel kapcsolataik építése céljából – folytatta dr. Bónáné dr. Németh Katalin, majd jó egészséget és további aktív éveket kívánt a nyugdíjasoknak.
A Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület szóvivője megköszönte az évtizedek alatt nyújtott pályázati, önkormányzati és egyéb önzetlen támogatást. Horváth Imréné, az egyesület elnöke az ünnepség alkalmával adta át a legkiválóbb támogatói díjakat. 

A múlt emlék, a jövő titok,  jelen ajándék.  

Széles Sándor főispán személyes történetének elmesélése után édesanyja kedvenc evangélikus költőnője, Túrmezei Erzsébet versével köszöntötte az időseket. A költemény arra emlékeztet, hogyan kell megőrizni a fiatalságot, és átadni az évtizedek során megszerzett tudást és tapasztalatot.
Ivanics Ferenc arról beszélt, hogy milyen sokat változott a világ az ötven évvel ezelőttihez képest. Szerinte egy dolog viszont állandó: szükség van az emberi kapcsolatokra. A valahova, valakihez tartozás érzése napjainkban talán még fontosabb, melynek kiváló formája a nyugdíjas egyesület. A megyei közgyűlés alelnöke az 50. jubileum alkalmából emlékplakettet adott át, majd tolmácsolta Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Németh Zoltán, a vármegye elnökének jókívánságait.
– Az öregedés nem az élet alkonyát jelenti, hanem annak koronáját. Úgy gondolom az 50 esztendő eseményei bebizonyították, hogy a korona felkerülhet a közösség fejére, és azt emelt fővel viselheti – jelentette ki Zsámbokiné Buday Anna, majd az „Életet az éveknek” Klubszövetség vármegyei elnöke az országos elnökség nevében díszoklevelet adott át a jubileum alkalmából.
Horváth Imréné, a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület elnöke jubileumi kiadványával ajándékozta meg az őket köszöntő és rendszeresen segítő közéleti szereplőket.
(Fotók: Szabados Tibor)

Beküldés dátuma: 2023. 10. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés