Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

50. születésnapját ünnepelte a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület

Rengeteg barátságban, örömben, élményben és elválásban volt része a fennállásának 50. jubileumát ünneplő Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület tagjainak. Az idősek a tőlük megszokott módon – tisztelegve az elődök és saját maguk előtt –, önálló műsorral készültek az ünnepi alkalomra.

– Nem ünnepeltetni akarjuk magunkat, hanem ünnepelni mindavval, amelyek mi vagyunk: dalokkal, versekkel és tánccal – nyitotta meg a Csornai Művelődési Központban rendezett jubileumi műsort Varga Viktória, az egyesület tiszteletbeli tagja.
– Polgármesterként örömmel tölt el, hogy én köszönthetem önöket ezen a jeles eseményen. Ahogy körbenézek, jó önöket látni, s mint minden kornak a „szép kornak” is megvan a maga bája. Tudva tudjuk, hogy nyugdíj után jön csak az igazi elfoglaltság – mondta a városvezető, majd arról beszélt, hogy a jelenlévők többsége fiatal éveiket követően is aktívan tevékenykedik, közösségbe jár, civil kapcsolatokat épít, kiveszi a részét a hagyományőrzésből. – Jó néhány rendezvényt, kirándulást szerveznek, sport, kulturális és egészségügyi témában, szakemberek bevonásával, elősegítve így tagjaik életminőségének javítását, ismereteik bővítését, és hagyományaink, kulturális örökségünk megőrzését, továbbá közreműködnek más nyugdíjas szervezetekkel kapcsolataik építése céljából – folytatta dr. Bónáné dr. Németh Katalin, majd jó egészséget és további aktív éveket kívánt a nyugdíjasoknak.
A Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület szóvivője megköszönte az évtizedek alatt nyújtott pályázati, önkormányzati és egyéb önzetlen támogatást. Horváth Imréné, az egyesület elnöke az ünnepség alkalmával adta át a legkiválóbb támogatói díjakat. 

A múlt emlék, a jövő titok,  jelen ajándék.  

Széles Sándor főispán személyes történetének elmesélése után édesanyja kedvenc evangélikus költőnője, Túrmezei Erzsébet versével köszöntötte az időseket. A költemény arra emlékeztet, hogyan kell megőrizni a fiatalságot, és átadni az évtizedek során megszerzett tudást és tapasztalatot.
Ivanics Ferenc arról beszélt, hogy milyen sokat változott a világ az ötven évvel ezelőttihez képest. Szerinte egy dolog viszont állandó: szükség van az emberi kapcsolatokra. A valahova, valakihez tartozás érzése napjainkban talán még fontosabb, melynek kiváló formája a nyugdíjas egyesület. A megyei közgyűlés alelnöke az 50. jubileum alkalmából emlékplakettet adott át, majd tolmácsolta Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Németh Zoltán, a vármegye elnökének jókívánságait.
– Az öregedés nem az élet alkonyát jelenti, hanem annak koronáját. Úgy gondolom az 50 esztendő eseményei bebizonyították, hogy a korona felkerülhet a közösség fejére, és azt emelt fővel viselheti – jelentette ki Zsámbokiné Buday Anna, majd az „Életet az éveknek” Klubszövetség vármegyei elnöke az országos elnökség nevében díszoklevelet adott át a jubileum alkalmából.
Horváth Imréné, a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület elnöke jubileumi kiadványával ajándékozta meg az őket köszöntő és rendszeresen segítő közéleti szereplőket.
(Fotók: Szabados Tibor)

Beküldés dátuma: 2023. 10. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play