Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

55 éves a Kónyi Erkel Ferenc Énekkar

Az ünnepek, a jeles napok megállítják az embert a hétköznapi rohanásban, melyek sorában különleges helyet töltenek be az évfordulók. A Kónyi Erkel Ferenc Énekkar vendégkórusokkal együtt ünnepelte megalakulásának 55. évfordulóját.

– A két világháború között már működött egy férfikar községünkben, Kónyi Összetartás Dalkör néven. A most ünnepelt énekkar 1960. március 4-én vegyeskarként alakult meg – foglalta össze a kórus múltját Aller Imre polgármester. – Az énekkari szervezésben nagy segítsége nyújtott a kónyi származású Cseh László tanár, aki akkoriban a Csornai Járási Tanács népművelési felügyelője volt. A községben ez időben Tóth Ferenc tanító volt a kultúrotthon igazgatója, aki viszonylag rövid idő alatt mintegy hatvan fiatalt toborzott, akik részvételével megalakult a vegyeskar. Az énekkar művészeti vezetését az általános iskola igazgatója vállalta. Az újonnan alakult kórus a földműves szövetkezet pártfogásába került. Az énekkar tagjai középiskolás diákok, szakmunkástanulók, fiatal értelmiségi dolgozók voltak.
– Az évforduló alkalmával nem csupán énekelni szerető csoport tevékenységét idézhetjük fel, hanem a zene szeretetét tettekkel bizonyító, a közös éneklés örömét hirdető, a muzsika szépségét bemutató közösség ötvenöt évét – hangzott az ünnepségen.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 17.

További hírek

Hirdetés