Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A bágyogszovátiak nagyra értékelik a fesztivál látogatottságát

Szervezett, rendezett, és sok támogató által patronált fesztiválról számolt be televíziónknak Horváth László, Bágyogszovát
polgármestere.

Komplett főzőcsapatok, lelkes háziasszonyok készítették a sok-sok finom éltelt a negyedik alkalommal megtartott bágyogszováti káposztafesztiválra. Idősek, fiatalok egyaránt megmutatták előadóképességüket, de nagy tapassal díjazták a civil szervezetek bemutatóját is. A bágyogszováti káposztafesztivál nemcsak megyénkben népszerű, mert távolabbról is érkeztek vendégek.

Az előkészületek már tavaly decemberben megkezdődtek, hiszen az este sztárvendégeivel jó előre le kellett fixálni az időpontokat – mondta a település vezetője. A kétmillió forintos költségvetésű rendezvény szervezésekor amennyire lehetett, természetesen megpróbálták a kiadásokat lefaragni. Horváth László szerint lassan kétnapos fesztiválban gondolkodhatnak, mert ennél több programot huszonnégy órába nem sűríthetnek bele. A tapasztalatokat leszűrve a gasztronómiai elemeket lehetne  továbbfejleszteni.
– Ha minden jószándékú ember arra törekszik, hogy a káposztafesztivál sikeres legyen, akkor az úgy is lesz  – hangzott a jövőnek szóló megállapítás. Tóth Ferencné Ella csapata több mint nyolcszáz darab rétest készített. A nyugdíjasklub tagjai szintén hozzájárultak az ételek előállításához.
Mennyire ízlett a káposzta? A község vezetője is megkóstolta, és szerinte finom volt, de azt javasolta, inkább kérdezzük meg a látogatókat, mert nekik is nagyon ízlett.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés