Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bajnokságban való bentmaradás a tét

A KSE vezetősége a 2014-es tavaszi szezon végén még aggódott a labdarúgók átigazolásai miatt, de az elnök szerint mostanra nagyon jó
összetételű gárda alakult ki az első osztályban és a felnőtt csapatban. Egy meghatározó játékos távozott, a többiek nagyrészt maradtak,
illetve öt új focista  lépett a  leköszöntek helyére.

Kapuváron a szervezett sportélet csak rövid ideig szünetelt a nyáron, hiszen már júliusban elkezdődtek a felkészülési mérkőzések. A háttérbázis pedig azon  munkálkodott, hogy a focicsapat   legalább az előző bajnokságon elért teljesítményét hozza a későbbiekben. Természetesen az sem baj, ha ennél jobban játszanak – jegyezte meg dr. Benedek Zoltán, hiszen a Kapuvári Sportegyesület focistái – a 2013/2014-es őszi-tavaszi fordulóban – nyolc-kilenc ponttal maradtak le az utolsó előtti helyezettől. A KSE sportmúlttal rendelkező elnöke úgy véli,  hogy az év eleji nehézségek áthidalásában sokat jelentett a szakosztály vezetőségének felállása. A város régi sportbarátja, Kleizer Károly bevetette kapcsolatait, így sikerült megnyerni a játékosokat. Horváth László Csaba elnökségi tag és a televíziónknak nyilatkozó elnök szintén mozgósította ismerőseit. Varga József személyében pedig olyan  edzőre tettek szert, aki tekintélyét megőrizve is képes együttműködni a játékosokkal. A nyilatkozó szerint a kölcsönös tisztelet a kulcsa a hatékony munkának.
Az augusztus 9-ével kezdődött 2014/2015-ös őszi bajnokságon elindult az U17 és U21-es korosztály is.
Utóbbi csapatok motiváltabbá válhatnak azáltal, hogy az NB-II.-ben szereplő, hasonló korosztályú ellenfelekkel fognak küzdeni. A magasabb szintű, keményebb játék nemcsak a hosszabb távra történő utazásokat jelenti, hanem a nagyobb képzési lehetőséget is. A város sportegyesülettel kapcsolatban lévő Nebuló Futball SE pedig felkészítette  U14-es csapatát.
Sok tehetséges versenyzővel rendelkeznek a táncosok – mesélte dr. Benedek Zoltán. Megjegyezte: a tagok közül többen az Európa-bajnokságon is megmérették magukat. A karate szakosztály szintén sikert sikerre halmoz, ráadásul az ide járó fiatalok olyan lelki támogatásban részesülnek, amely később is a hasznukra válik. Mivel a modellezés nagyon eszközigényes sport, a szakosztály nehezen indít résztvevőket a rangosabb versenyekre.
A Kapuvári Sportegyesület fő támogatója az önkormányzat, mely a tavalyinál is többet fordít a város sportjára. A legnagyobb közösséget a labdarúgók képviselik, ezért ők számíthatnak a jelentősebb összegre. A KSE elnöke elégedett az egyesület anyagi helyzetével, és reméli, hogy a későbbiekben is hasonló támogatásban részesülnek.
Dr. Benedek Zoltán „civilben” kórházigazgató, tehát akad feladata bőven. Hogy bírja idővel és energiával? Nem arra gondol, hogy mennyi dolga lenne, hanem mindig az éppen előtte álló aktuális feladatra koncentrál. – A legjobb múzsa a határidő. Nem érdemes jóval előbb nekilátni, hiszen időközben a körülmények megváltozhatnak – tette hozzá. Úgy érzi, egyelőre meg tud felelni az elvárásoknak, hiszen álmatlan éjszakák eddig nem gyötörték.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play