Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Bamako Rally csornai indulóval

Tizennyolcezer kilométernyi út vár az autósokra, ráadásul ezt a nem mindennapi távot úgy szeretnék megtenni, hogy négykeréken érkezzenek vissza a kiinduló pontra. A start és a cél közben felmerülő problémákat maguknak kell megoldaniuk.

Aki közvetlenül szeretné eljuttatni üzenetét Afrikába, könnyen megoldhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy autogramját speciális tintafilccel felrója a terepautóra. A karácsony tájára tervezett akció időpontjáról és pontos csornai helyszínéről a szervezők tájékoztatják az érdeklődőket.
2016. január 15-én indul a 9 ezer kilométer hosszú Bamako Kalandrally Bajnokság. A verseny előkészületeiről, illetve a futammal kapcsolatos feladatokról Gaál Péter számolt be televíziónknak. Az autós évek óta játszik a nevezés gondolatával, így ez év tavaszán beszerezte magyarországi futamokon tesztelt járművét. A gyakorlásra a Balaton környéke, a Mátra, Szeged és Makó szolgáltatta a kb. ötezer kilométeres terepet.
A versenyzők a vezetési technika kifejlesztése mellett nagyrészt a navigációs rendszerre hagyatkoznak. Úgy kell készülniük, hogy mindössze indulás előtt tíz perccel küldik át a GPS koordinátákat, melyek alapján a nyomkövető kiszámolja az „A” és „B” pont közötti legjobb távot. A napi 500 kilométeres etapok mellett számolniuk kell a szaharai hőséggel, valamint jó előre oltással védekeznek a hastífusz, a sárgaláz és a malária ellen.
Időben oda kell érniük a megállóhelyekre, mert ott tudják vételezni a létszükségletnek számító vizet és az üzemanyagot. A CB-rádió és a műholdas telefon vészhelyzet esetén jól jöhet, de az igazi baj akkor kezdődik, ha az autó „bemondja az unalmast”, ezért a versenyzőknek mindenre fel kell készülniük.
Aki csatlakozik a Pihi Szuszi Dream Team amatőr sportcsapat facebookos oldalához, maradandó élményben lesz része, mert az autóba szerelt webkamerán keresztül élőben követheti nyomon a verseny minden egyes pillanatát.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 30.

További hírek