Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Bamako Rally csornai indulóval

Tizennyolcezer kilométernyi út vár az autósokra, ráadásul ezt a nem mindennapi távot úgy szeretnék megtenni, hogy négykeréken érkezzenek vissza a kiinduló pontra. A start és a cél közben felmerülő problémákat maguknak kell megoldaniuk.

Aki közvetlenül szeretné eljuttatni üzenetét Afrikába, könnyen megoldhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy autogramját speciális tintafilccel felrója a terepautóra. A karácsony tájára tervezett akció időpontjáról és pontos csornai helyszínéről a szervezők tájékoztatják az érdeklődőket.
2016. január 15-én indul a 9 ezer kilométer hosszú Bamako Kalandrally Bajnokság. A verseny előkészületeiről, illetve a futammal kapcsolatos feladatokról Gaál Péter számolt be televíziónknak. Az autós évek óta játszik a nevezés gondolatával, így ez év tavaszán beszerezte magyarországi futamokon tesztelt járművét. A gyakorlásra a Balaton környéke, a Mátra, Szeged és Makó szolgáltatta a kb. ötezer kilométeres terepet.
A versenyzők a vezetési technika kifejlesztése mellett nagyrészt a navigációs rendszerre hagyatkoznak. Úgy kell készülniük, hogy mindössze indulás előtt tíz perccel küldik át a GPS koordinátákat, melyek alapján a nyomkövető kiszámolja az „A” és „B” pont közötti legjobb távot. A napi 500 kilométeres etapok mellett számolniuk kell a szaharai hőséggel, valamint jó előre oltással védekeznek a hastífusz, a sárgaláz és a malária ellen.
Időben oda kell érniük a megállóhelyekre, mert ott tudják vételezni a létszükségletnek számító vizet és az üzemanyagot. A CB-rádió és a műholdas telefon vészhelyzet esetén jól jöhet, de az igazi baj akkor kezdődik, ha az autó „bemondja az unalmast”, ezért a versenyzőknek mindenre fel kell készülniük.
Aki csatlakozik a Pihi Szuszi Dream Team amatőr sportcsapat facebookos oldalához, maradandó élményben lesz része, mert az autóba szerelt webkamerán keresztül élőben követheti nyomon a verseny minden egyes pillanatát.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 30.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play