Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi diákok megnyerték a hittanverseny megyei fordulóját

A beledi diákok a hittanverseny végén úgy érezték, hogy számukra az első három helyezés valamelyike lenne reális végeredmény, ahhoz képest viszont megnyerték a megyei fordulót. A következőkben ők képviselhetik az egyházmegyét az országos döntőben, amire nem is kell sokat várni.

A Soproni Evangélikus Egyházmegye márciusban rendezte meg az Országos bibliai és hittanverseny megyei fordulóját. A huszonnyolcadik alkalommal megszervezésre kerülő megmérettetésnek a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola adott otthont. Az ötfős beledi csapat Jézus életéről adott számot, melyre Lukács evangéliuma alapján készültek fel Ihász Beatrix esperes segítségével. A fiatalok sokat foglalkoztak a témával a hittanórákon is.
Velner Hanna elmesélte, hogy reggeli áhítattal kezdődött a program, majd a közös éneklést követően indult a verseny.
– Kilenc feladatot kellett teljesítenünk, melyben voltak nehezebb és könnyebb feladványok is. A négy korcsoportban részt vevő gyerekek különböző szintű feladatokat kaptak. A nyolcadikas lány például keresztrejtvényeket oldott meg kortársaival, de előfordult, hogy egyes mondatokat kellett kiegészíteniük az odaillő szöveggel. Velner Hanna szerint beérett a sok felkészülés, ezért ők könnyebben megoldották a feladatokat.
A megyei versenyen főleg olyan soproni iskolák diákjai vettek részt, akik heti egy óránál többet foglalkoznak a hittannal, de a beledi fiatalok még rajtuk is felülkerekedtek. Az országos döntőre szinte lapunk megjelenésével egy időben kerül sor budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen, ezért egyelőre szurkolunk a beledi fiataloknak. Velner Hanna elmondta, hogy hasonló feladatokra számítanak, mint amilyeneket a megyei versenyen is megoldottak, de valószínű nehezebb feladványokat is kapnak. Az országos megmérettetésre a versenyzők színe-java fog bekerülni, ezért a belei diákok akkor lennének elégedettek, ha a középmezőnyben végeznének.
Velner Hanna testvérével együtt rendszeresen részt vesz az istentiszteleteken, de az is motiválja, hogy aki összegyűjti a részvételért járó húsz matricát, annak év végén szép ötös érdemjegy fogja díszíteni a bizonyítványát. Az általánost hamarosan befejező lány középiskolás korában sem szeretne szakítani ezzel a hagyománnyal, ezért úgy gondolja, vasárnaponként továbbra is ott lesz a templomban.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

További hírek

DANUBIUS play