Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A beledi fiatalok pizzériát vagy kávézót szeretnének

Nehéz a fiatalokat helyben tartani, és összefogni, mivel a legtöbbjük más településen tanul, de a beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megismerjék és kielégítsék  igényeiket. Pályázati forrásból valósult meg az a tavaly egész éven át tartó ifjúsági programsorozat, melynek a végére ütőképes és aktív csoportot sikerült létrehozni. Kirándulások, tréningek, tapasztalatcserék, ötletbörzék színesítették a rendezvényeket.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy jól ismerik Beleden azt a huszonöt-harminc főből álló ún.kemény magot, akik sok időt töltenek együtt, ezért könnyebben mozgósíthatóak a helyi rendezvényekre. A szociális központ vezetője hangsúlyozta: szeretnék, ha ez a csoport kinőné magát, és többen csatlakoznának kezdeményezéseikhez. A szervezők azt akarják elérni, hogy az érintett korosztály maga találja ki a szabadidős programjait, hiszen a külsősöknek nagy fejtörést okoz annak eldöntése, hogy mi kötné le az ifjúságot. A szociális központ munkatársai várják az ötleteket, de természetesen a lebonyolításban már közreműködnének. Eddig a következő igényeket fogalmazták meg az érintettek: több sportolási lehetőséget szeretnének, például teniszt vagy a röplabdát, valamint a kocsmáknál szívesebben látogatnának egy-egy  pizzériát vagy kávézót.
Az önkormányzattal közösen elkészült a 2011-es helyi ifjúsági koncepció, melynek fontos lépése a nyáron indítandó kerekasztal-találkozó. A győri Széchenyi István Egyetem szociális munkás hallgatói kutatást végeznének a településen – tudtuk meg Odoricsnétól –, és a szociális központ dolgozóira hárul az a feladat, hogy meghatározzák a tanulmány célját. A felmérés eredménye segíteni fogja a beledieket abban, hogy jobban megismerjék a helyben élő, tizenöt-harminc év közötti korosztály gondolkodását és terveit. A beledi Egyesített Szociális Központ minden évben aktív szervezője és résztvevője a pünkösdi fesztiválnak, s így lesz ez idén is. Délelőtt tíz órától kora estig várják a gyermeket a kézműves foglalkozásokra és a különböző ügyességi játékokra.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés