Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi focisták túlszárnyalták az eddigi reményeket

A beledi általános iskola kilenc fős labdarúgó csapata eljutott a nyíregyházi országos döntőig, ahol annak ellére jól szerepeltek, hogy fáradtan játszották a meccset a háromnapos osztálykirándulás után.

Az országos döntőn tizenegyedik helyezést elért csapat jelenlegi összeállítása két éve állt fel, amikor a nagypályás fociban megyei másodikak lettek. Takács Sándor szerint jó eredményhez nem kellett különösebb erőfeszítés: talán néha erősebben fegyelmezte a fiúkat, valamennyit javított az összjátékukon és át kellett szoktatni őket a kis pályára. A fiatalok mind igazolt játékosok, három egyesület serdülő csapatában fociznak. A testnevelő szerint az atlétikai versenyen is bizonyították tehetségüket: 4 x 100 m-es váltófutásban, távolugrásban, kislabdadobásban.
– A mi fiaink magasak, erősek, izmosak. Többségük passzolja a labdát társának, akire pedig ez nem jellemző, egyénileg is van olyan jó, hogy hat gólt rúgott – fogalmazott a testnevelő tanár, hozzátéve: el kell ismerni, hogy akiktől kikaptunk, jobbak voltak nálunk.
A belediek az országos döntőn a húsz csapat közül a tizenegyedik helyen végzetek. A felkészítő tanár szerint a tartalékos felállásban ez nagyon jó eredménynek számít. Azonban a kiváló szerepléshez önmagában nem elegendő az iskolai foci, mert a fiúk a sportegyesületekben végzett utánpótlás nevelésben is részt veszek.

Takács Sándornak négy éve van még a nyugdíjazásig, de a mostani harmadikas-negyedikesekben lát annyi fantáziát, hogy kitartó munkával eljuthatnak a megyei döntőig.

Marton Máté ötödikes korától rúgja a labdát, Pákay Gyula kb. öt esztendeje kötelezte el magát a labdarúgással, Rácz Benjamin pedig másodikas volt, amikor elkezdte a focit, majd a BSE-nél folytatta. A fiúk az iskolai edzéseken és a sportegyesületeiknél elsajátították az alapokat, de szerintük technikailag maguknak kell továbbfejlődni. Az országos döntőn tizenegyedik helyezést elért csapatról azt gondolják, hogy a gyorsaság a fő erénye. A kispadon ülő cserejátékosok is bevethetőek bármikor a mérkőzés folyamán, egyiküknek még góllövésre is volt lehetősége.

Beküldés dátuma: 2018. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play