Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi hittanosok a dobogó közelébe kerültek

Több mint húsz évre tekint vissza az evangélikus egyházközség által szervezett hittanverseny. Idén egyformán nehéz volt a megyei és országos megmérettetés, mert Pál apostol életéből, annak legfontosabb állomásaiból kellett a fiataloknak felkészülniük.

Az evangélikus egyház minden évben megszervezi az országos bibliai és hittanversenyt, mely a megyei fordulóval kezdődik. Az egyházmegyék gyülekezetei korosztályonként négy-négy fős csapatot állítanak össze a hittanosok közül. A legügyesebbek folytathatják a versenyt az országos döntőben – tájékoztatott Blatniczky János.
A kezdetekkor a lelkész felesége szervezte a kétnapos országos versenyeket, amikor kirándulás jellege volt az egésznek , de az utóbbi időkben már inkább feladványokat kaptak a gyerekek. A jelenlegi szabályok szerint korosztályonként egy csapat indulhatott a megmérettetésen.
A belediektől három csapat jelezte részvételi szándékát. Hosszú idő óta először szerepeltek a belediek a hittanversenyen, és mindjárt megnyerték megyei fordulót, így a következő szintre is továbbjutottak. A három összevont korosztályból tizenkét diák vett részt a zuglói templomban megrendezett országos megmérettetésen. A belediek alaposan kitettek magukért, és mindössze néhány ponttal maradtak le az országos verseny dobogójáról.
Blatniczky János szerint e hittanversenynek alapvetően nem az a célja, hogy a diákok számot adjanak tudásukról, mert fontosabb a közösség megélése, hogy megtapasztalják, milyen a többi gyülekezet és akár barátságok is szövődhetnek. Persze az sem utolsó dolog, ha behatóan tanulmányozzák a Bibliát, azon belül Pál apostol életét.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play