Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A beledi horgásztavaknál egyre több szolgáltatás vehető igénybe

Szeretettel várják az érdeklődőket és a pihenni vágyókat a beledi horgásztavaknál, ahol nemcsak a pecások érezhetik jól magukat, hanem akik egyszerűen csak sétálni vagy piknikezni szeretnének szabadidejükben.

A tíz hektáron gazdálkodó beledi Előre Horgászegye-sület taglétszáma megközelítőleg száznegyven, de előfordul, hogy meghaladják néhány fővel.
Nemrégiben került hozzájuk a harmadik, halnevelőnek használt 1,4 hektáros tó, ahol a későbbiekben majd horgászni is lehet.
Bővült a szolgáltatások köre, mert a látogatók igénybe vehetik a szociális helyiségeket, ahol WC és zuhanyzó áll a rendelkezésre. A közeljövőben két szálláshelyet szeretnének nyitni abban a félkész állapotban lévő új épületben, mely festésre, burkolásra és berendezésre vár – tudtuk meg Németh Zoltántól, a beledi „Előre” Horgászegyesület elnökétől.

A beledi tavaknál nem csak az egyesületi tagok élvezhetik a horgászat örömeit, mert a nyári hónapokban reggel öttől este tíz óráig válthatnak napijegyet az ott tartózkodó halőrnél. A szerencsések két nemes halat, illetve öt kilogramm egyéb „zsákmányt” vihetnek el a területről. A nemes kategóriába a ponty, az amur, a harcsa, a süllő és a csuka tartozik bele. A méretkorlátozást a következők szerint határozták meg: a ponty maximum 5 kilogramm, az amur 3 kilogramm feletti lehet, a harcsa pedig haladja meg a 60 cm-t. A csuka elvitelét jelenleg nem engedélyezik, mert az első tóban nagyon elszaporodott a kis halállomány, amit szeretnének visszaszorítani.
A fogási naplóba és a napijegy hátulján kell rögzíteni a sikeres horgászatot, onnantól mindenki maga rendelkezik a kifogott kopoltyússal. A piknikezők akár a tó mellett is elkészíthetik ebédjüket, illetve a nap bármely szakában a főtt ételt. A tűzgyújtási tilalom miatt kizárólag elektromos, illetve gázüzemű berendezés használata jöhet szóba a fedett részen, ahol a kirándulók akár rossz idő esetén is ott tartózkodhatnak.

A horgászegyesület alapszabálya százötven főben maximálja a létszámot és jelenleg kb. hat-hét kiadó hely van. Mivel a tagság dönt az újonnan csatlakozni szándékozók felvételéről, nem biztos, hogy a jelentkező azonnal zöld jelzést kap, de azért érdemes próbálkozni – javasolta Németh Zoltán. Akinek nincs türelme ezt kivárni, még mindig élhet a napi- vagy egész évre szóló jegy vásárlási lehetőséggel. A tizenkét hónapra szóló engedély nyolcvanezer forintba kerül, ami az egyesületi tagokkal azonos jogokat biztosít a befizető számára, egyetlen kivétellel: az éjjeli horgászatot nem engedik meg.

A fűnyírás állandó feladatot ad az egyesületi tagoknak, jövő januártól pedig beindul a szemétszedés, a nádvágás, a gallyak összeszedése, az új telepítésű fás részek rendezése. Várják a társadalmi munkára jelentkező embereket, akik a teendőkből is szeretnék kivenni a részüket.

Beküldés dátuma: 2021. 08. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

  • Ingyenes szűrések a beledi egészségnapon

    2024 októberében negyedik alkalommal rendezték meg Beleden az egészségnapot. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a lakosság legalább évente egyszer igénybe vehesse az ingyenes szűréseket jelentősebb sorban állás nélkül.

  • A Csornai Széchenyi István Általános Iskolában fogadták Széchenyi Lajos ükunokáját

    – Legyetek becsületesek, tanuljatok és mindig segítsetek társaitoknak, mindenkinek, akinek szüksége van rá – mondta a csornai széchenyiseknek Széchenyi Sándor.

  • Az egyház biztos pont legyen az emberek életében

    Nagy valószínűséggel nem az egyházak, sem a benne munkálkodó lelkészek fogják megoldani a világban zajló kibékíthetetlen ellentéteket, háborúkat, de az ő felelősségük, hogy az emberek megleljék a hit általi stabilitást a kis közösségekben.

  • Az aradi hősök emléke előtt tisztelegtek Kapuváron

    A nemzet reményeit táplálta az Aradon kivégzett tizenhárom magyar honvédtiszt hősiessége. A magyar zászló alatt, az utolsó pillanatig vállvetve küzdöttek és áldozták életüket nemzetünk szabadságáért.

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

Hirdetés