Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A beledi horgásztavaknál egyre több szolgáltatás vehető igénybe

Szeretettel várják az érdeklődőket és a pihenni vágyókat a beledi horgásztavaknál, ahol nemcsak a pecások érezhetik jól magukat, hanem akik egyszerűen csak sétálni vagy piknikezni szeretnének szabadidejükben.

A tíz hektáron gazdálkodó beledi Előre Horgászegye-sület taglétszáma megközelítőleg száznegyven, de előfordul, hogy meghaladják néhány fővel.
Nemrégiben került hozzájuk a harmadik, halnevelőnek használt 1,4 hektáros tó, ahol a későbbiekben majd horgászni is lehet.
Bővült a szolgáltatások köre, mert a látogatók igénybe vehetik a szociális helyiségeket, ahol WC és zuhanyzó áll a rendelkezésre. A közeljövőben két szálláshelyet szeretnének nyitni abban a félkész állapotban lévő új épületben, mely festésre, burkolásra és berendezésre vár – tudtuk meg Németh Zoltántól, a beledi „Előre” Horgászegyesület elnökétől.

A beledi tavaknál nem csak az egyesületi tagok élvezhetik a horgászat örömeit, mert a nyári hónapokban reggel öttől este tíz óráig válthatnak napijegyet az ott tartózkodó halőrnél. A szerencsések két nemes halat, illetve öt kilogramm egyéb „zsákmányt” vihetnek el a területről. A nemes kategóriába a ponty, az amur, a harcsa, a süllő és a csuka tartozik bele. A méretkorlátozást a következők szerint határozták meg: a ponty maximum 5 kilogramm, az amur 3 kilogramm feletti lehet, a harcsa pedig haladja meg a 60 cm-t. A csuka elvitelét jelenleg nem engedélyezik, mert az első tóban nagyon elszaporodott a kis halállomány, amit szeretnének visszaszorítani.
A fogási naplóba és a napijegy hátulján kell rögzíteni a sikeres horgászatot, onnantól mindenki maga rendelkezik a kifogott kopoltyússal. A piknikezők akár a tó mellett is elkészíthetik ebédjüket, illetve a nap bármely szakában a főtt ételt. A tűzgyújtási tilalom miatt kizárólag elektromos, illetve gázüzemű berendezés használata jöhet szóba a fedett részen, ahol a kirándulók akár rossz idő esetén is ott tartózkodhatnak.

A horgászegyesület alapszabálya százötven főben maximálja a létszámot és jelenleg kb. hat-hét kiadó hely van. Mivel a tagság dönt az újonnan csatlakozni szándékozók felvételéről, nem biztos, hogy a jelentkező azonnal zöld jelzést kap, de azért érdemes próbálkozni – javasolta Németh Zoltán. Akinek nincs türelme ezt kivárni, még mindig élhet a napi- vagy egész évre szóló jegy vásárlási lehetőséggel. A tizenkét hónapra szóló engedély nyolcvanezer forintba kerül, ami az egyesületi tagokkal azonos jogokat biztosít a befizető számára, egyetlen kivétellel: az éjjeli horgászatot nem engedik meg.

A fűnyírás állandó feladatot ad az egyesületi tagoknak, jövő januártól pedig beindul a szemétszedés, a nádvágás, a gallyak összeszedése, az új telepítésű fás részek rendezése. Várják a társadalmi munkára jelentkező embereket, akik a teendőkből is szeretnék kivenni a részüket.

Beküldés dátuma: 2021. 08. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés