Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi lövészek határozott célokat tűztek ki maguk elé

Nincs olyan ember, aki teljesen egyformán látna mindkét szemével, ezért aki lövészetre adja a fejét, bizony előfordul, hogy a telitalálat helyett kicsit jobbra, vagy balra eltér a lőiránytól. A beledi lövészklub fiatal versenyzői közül kerülnek ki a jövő ígéretei.

A tizenhét fős beledi lövészklub az állami támogatáson kívül minden évben számíthat a város segítségére, a képviselők pedig külön-külön is patronálják őket, és sokan pártoló tagként járulnak hozzá az eredményes működéshez.
Minden második hétvégén, szombati napokon, késő délután tartják a lövészetet. A rendszeres találkozókra április közepétől kerül sor – tájékoztatott Bozi Ferenc.
A beledi lövészklub gazdasági vezetője elmondta: A pályázati pénzből beszerzett eszközök telepítése akkor kezdődik el, ha az időjárás lehetővé teszi. Sokkal egyszerűbb lesz a találatok ellenőrzése a komplett kamerarendszer segítségével, mert mindegyik lövészállás mellett ott lesz egy 15 colos monitor, mely megmutatja az eredményeket, ezért nem kell elgyalogolni a helyszíntől ötven méterre.
– Nagyon büszkék vagyunk a lányokra. A tavalyi hétfordulós területi versenyen megszereztük a második helyezést – fogalmazott a beledi lövészklub gazdasági vezetője. Elmondta azt is, hogy idén nyolc település vesz részt a versenyen.
A fiúk is szépen szerepelnek a megmérettetéseken. Ők havonta egyszer, általában vasárnap délelőttönként mennek versenyezni. Az utazást saját maguk oldják meg, hisz fűti őket a lelkesedés.
A klubba folyamatosan várják az új tagokat: a 14 éven aluliak szülői felügyelettel vehetnek részt a lőgyakorlaton, a 16 évesnél idősebbek akár a 22-es kispuskát is kipróbálhatják.
Beadták az újabb pályázatot, melyből a klubhelyiség nyílászáróit szeretnék kicserélni. A belediek megújították alapszabályzatukat, ezenkívül folyamatban van a tagkérelmük az országos lövész sportegyesülethez. A tagok közül ketten-hárman lövészetvezetői vizsgára készülnek, mely után megszerezhetik a sportbírói fokozatot.
A beledi lövészklubban a változásokat csak mindig feljebb és feljebb tudják elképzelni, vagyis szép fokozatosan fejlődnek. A Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség Beledi Klubja várja a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait. Adószám: 18527720-1-08

Beküldés dátuma: 2018. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play