Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A beledi óvoda először nevezett be, és rögtön nyert az elemgyűjtő akción

2010-ben jelent meg az az óvodák és iskolák számára kiírt pályázati felhívás, mely használt elemek, és olyan kis méretű elektronikai cikkek gyűjtésére ösztönöz, melyek nem haladják meg a 25 cm-es méretet. Odoricsné Buthi Krisztina, az Egyesített Szociális Központ igazgatója hívta fel a beledi óvodavezető figyelmét a kezdeményezésre. Gerencsérné Németh Erika nem sokáig habozott, és mozgósították az egész települést. - Egyszerre kaptunk rajta, értesítettük a szülőket, a munkahelyeken is érdeklődtünk, hogy miként lehetne minél többet összegyűjteni - mondta az óvodavezető. A 472 kg összsúlyú veszélyes hulladéknak számító anyagot természetesen nem az intézményben tárolták, és két nap múlva Budapestre szállították az elektronikai szemetet.  Az első helyezettnek járó 50 ezer forintos pénzjutalmat az óvoda udvari játékainak vásárlására fordítják - mesélte Gerencsérné Németh Erika. Utalt arra is, hogy több helyről kértek árajánlatot: szeretnék a homokozót napvédelemmel ellátni, valamint rugós eszközöket telepítenének a szabadba.
Az ünnep közeledtével Beleden most minden erővel a húsvétra készülnek: hímes tojást rajzolnak és festenek a gyerekek, s hamarosan meg lesz az ajándéktároló kosárka is. Izgalommal tölti el a csoportokat, amikor ebéd után megkeresik az udvaron elrejtett meglepetés csomagokat, de a legnagyobb öröm, amikor nyuszikák rohangálnak az fűben.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek