Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi óvoda először nevezett be, és rögtön nyert az elemgyűjtő akción

2010-ben jelent meg az az óvodák és iskolák számára kiírt pályázati felhívás, mely használt elemek, és olyan kis méretű elektronikai cikkek gyűjtésére ösztönöz, melyek nem haladják meg a 25 cm-es méretet. Odoricsné Buthi Krisztina, az Egyesített Szociális Központ igazgatója hívta fel a beledi óvodavezető figyelmét a kezdeményezésre. Gerencsérné Németh Erika nem sokáig habozott, és mozgósították az egész települést. - Egyszerre kaptunk rajta, értesítettük a szülőket, a munkahelyeken is érdeklődtünk, hogy miként lehetne minél többet összegyűjteni - mondta az óvodavezető. A 472 kg összsúlyú veszélyes hulladéknak számító anyagot természetesen nem az intézményben tárolták, és két nap múlva Budapestre szállították az elektronikai szemetet.  Az első helyezettnek járó 50 ezer forintos pénzjutalmat az óvoda udvari játékainak vásárlására fordítják - mesélte Gerencsérné Németh Erika. Utalt arra is, hogy több helyről kértek árajánlatot: szeretnék a homokozót napvédelemmel ellátni, valamint rugós eszközöket telepítenének a szabadba.
Az ünnep közeledtével Beleden most minden erővel a húsvétra készülnek: hímes tojást rajzolnak és festenek a gyerekek, s hamarosan meg lesz az ajándéktároló kosárka is. Izgalommal tölti el a csoportokat, amikor ebéd után megkeresik az udvaron elrejtett meglepetés csomagokat, de a legnagyobb öröm, amikor nyuszikák rohangálnak az fűben.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play