Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A belediek a glóbusz körül gyülekeztek

Tizenhatodik alkalommal rendekték meg Beledben a Glóbusznapot. Zsiray Dénes képviselő elmondta: a sport és a gyermekprogramok köré szervezték a a szabadtéri rendezvény többi elemét. Az átmenőforgalom nem zavarta a résztvevőket, mert a rendőrség és az önkormányzat engedélyével idén lezárták az érintett útszakaszt. Harmadik éve a veterán autók felvonulásával és bemutatójával is megörvendeztetik az érdeklődőket. A mostani Glóbusznapon huszonkét jármű vonult fel Beled utcáin. Ebéd után megmozgatták a jóllakott  vendégsereget. Először a játszótér csapata mérkőzött meg a város focicsapatával. A Játszótér-kupán a proverthások voltak a legjobbak, a Glóbusz-kupán pedig Hársfa utcaiak győzedelmeskedtek, ezért egy évig ők birtokolhatják a serleget. Az arcfestés és gyöngyfűzés mindig is a kedvence volt a kicsiknek, ezért a játszóházban közel háromórás kreatív foglalkozásra várták a gyerekeket. A változatos programok mellett a vendéglátásra  sem volt panasz: friss lángost, főtt kolbászt, halászlevet kínáltak a látogatóknak. A több száz fős közönség hajnali kettőig ropta a táncot az esti utcabálon.
Zsiray Dénes összegezte a tanulságokat: a rendezvény az utca lakóinak összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg. A képviselő nagyon jónak tartja, hogy az önkormányzat létrehozta a civil alapot, melyből nemcsak egyesületek és szervezetek számíthatnak a támogatásra, hanem a glóbusz környéki lakóközösség is sikerrel pályázhatott. Az anyagiakhoz képviselőtársa, Szupinger Tamás is hozzájárult. Zsiray Dénes főszervező tisztelettel meghívta a látogatókat a jövőre megrendezésre kerülő Glóbusznapra, melyet a Rábaközi Televízió jóvoltából egyre többen megtekintenek.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

DANUBIUS play