Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A betűkkel és a számokkal ismerkednek

Farád általános iskolájába tíz településről érkeznek a gyerekek, de természetesen a helyiek vannak többségben. Az első osztályban idén ősztől tizennyolcan tanulnak. Szinte az összes nebuló a farádi óvodában kapta meg az iskolai felkészítést, s csupán ketten érkeznek más községből. A bejáró gyerekeket Jobaházáról és Sopronnémetiből hozzák szüleik. A február végén, illetve március elején rendezett nyílt napokon a leendő elsősök tanító  nénije bemutatóórát tart, melyre a nagycsoportosokat várják minden esztendőben.
A tanulás mellett a gyerekek nevelése is fontos, és jó, ha mielőbb megszokják a szabadidő értelmes eltöltését. Nemrég tartották az intézmény névadójának, Király Ivánnak a tiszteletére rendezett napokat, melynek keretében a nagyobbak kerékpároztak és kirándultak, a kisebbek pedig lovas kocsira szállva a Hany élővilágával ismerkedtek meg. Visszatérve a tanórákra: az elsősök decemberig megtanulják a tízes számkört és a legalapvetőbb műveleteket, de ugyanilyen ütemesen haladnak az olvasással is.
Harkai Justin Benjamin jól érzi magát az iskolában, a teremben és az udvaron is szívesen tartózkodik. A “fecskevonal”rajzolása különösen tetszik. Séra Luca Mónika eddigi kedvence a matek, ezen belül favoritja a hármas szám. Osztálytársa, Horváth Dávid megszokta a rendszeres órákat, de szívesen tölti idejét a szabadban is. Kérésünkre megmutatta a hátsó padban ülő barátait. Pattantyús  Valentin Benjamint nem zavarja a sok tanulás, a számok és a jelek világa pedig különösen tetszik neki. Alig várja, hogy az ábécében sorra kerüljön az “u” betű.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés