Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A betűkkel és a számokkal ismerkednek

Farád általános iskolájába tíz településről érkeznek a gyerekek, de természetesen a helyiek vannak többségben. Az első osztályban idén ősztől tizennyolcan tanulnak. Szinte az összes nebuló a farádi óvodában kapta meg az iskolai felkészítést, s csupán ketten érkeznek más községből. A bejáró gyerekeket Jobaházáról és Sopronnémetiből hozzák szüleik. A február végén, illetve március elején rendezett nyílt napokon a leendő elsősök tanító  nénije bemutatóórát tart, melyre a nagycsoportosokat várják minden esztendőben.
A tanulás mellett a gyerekek nevelése is fontos, és jó, ha mielőbb megszokják a szabadidő értelmes eltöltését. Nemrég tartották az intézmény névadójának, Király Ivánnak a tiszteletére rendezett napokat, melynek keretében a nagyobbak kerékpároztak és kirándultak, a kisebbek pedig lovas kocsira szállva a Hany élővilágával ismerkedtek meg. Visszatérve a tanórákra: az elsősök decemberig megtanulják a tízes számkört és a legalapvetőbb műveleteket, de ugyanilyen ütemesen haladnak az olvasással is.
Harkai Justin Benjamin jól érzi magát az iskolában, a teremben és az udvaron is szívesen tartózkodik. A “fecskevonal”rajzolása különösen tetszik. Séra Luca Mónika eddigi kedvence a matek, ezen belül favoritja a hármas szám. Osztálytársa, Horváth Dávid megszokta a rendszeres órákat, de szívesen tölti idejét a szabadban is. Kérésünkre megmutatta a hátsó padban ülő barátait. Pattantyús  Valentin Benjamint nem zavarja a sok tanulás, a számok és a jelek világa pedig különösen tetszik neki. Alig várja, hogy az ábécében sorra kerüljön az “u” betű.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play