Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bevételek tükrében költekezhetnek 2012-ben

Békés, boldog új esztendőt kívánva köszöntötte Hámori György a Rábaközi Televízió nézőit, valamint a tévé vételkörzetéhez tartozó valamennyi település polgárát a kapuvári műsor idei első adásában. A zárszámadás pénzügyi elszámolása jelenleg is zajlik, de a következtetés már levonható: Kapuvár nehéz, de eredményes évet fejezett be 2011. december 31-ével. Az uniós válság a kis közösségekre is rányomja a bélyegét, ezért egyre szűkülő lehetőségek között kellett érvényesülni – jegyezte meg a polgármester. – Jó tempóban haladtak az európai uniós pályázataink, az inkubátorház építése pedig befejeződött. Utóbbit január végén adjuk át ünnepélyes keretek közt. Hámori György a városközpont rehabilitációs pályázat előkészítésével szintén elégedett, és a munkálatok megkezdését március-árilisra tervezik.
Az önkormányzatok működését nagyban befolyásoló törvényi változások már olvashatók a Magyar Közlönyben, de az átütő fordulat még nem érzékelhető, mert a paragrafusok legnagyobb része 2013 januárjától lép hatályba – derült ki a kapuvári városatya beszámolójából, aki úgy érzi, hogy polgármester társai előrelátásának köszönhetően a kistérség felkészült a változásokra. A jövőbeni járások határai még nem teljesen tisztázottak, de az eredményesen működő körjegyzőségek jó alapot adhatnak az új közös önkormányzati hivataloknak. – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Kapuvár ismét jó évet tudhasson maga mögött 2012 végén – hangsúlyozta a település első embere. A továbbiakban azokról a tényezőkről beszélt, amelyeket ezen a szinten nem  lehet befolyásolni: például hogy miként alakul az euróövezet sorsa, mert közvetve ez is hatással van a hazai önkormányzatok helyzetére. Az sem közömbös, hogy mekkora sikereket érnek el a helyi vállalkozások, hiszen  tőlük származik a város adóbevételeinek jelentős része.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play