Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A bölcsesség segít az élet útvesztőiben

A hagyományoknak megfelelően idén is december első hétvégéjén került sor Edvén az idősek napi rendezvényre. Imre László polgármester megállapította: az ötvenhét nyugdíjas közül több mint negyvenen eljöttek. A megnyitó beszéd után a helyi fiatalok egy csoportja köszöntötte a nyugdíjasokat, akik hamarosan a beledi óvodások műsorát tekinthették meg. Az Edvén élő éltesebb korú embereket sem kellett sokat noszogatni, és nótával szórakoztatták társaikat. Az ebédet követően Póczik Zoltán partnerével rábaközi és erdélyi táncokat mutatott be, majd Rugli Béla szanyi zenész fokozta a hangulatot. A „Rábaköz harmonika királya” több éve részt vesz az edvei rendezvényeken, s mind a falunapokra, mind az nyugdíjasoknak szervezett zenés mulatságokra visszavárják feleségével.

A 2006 októberében alakult edvei „Aranyélet” Nyugdíjasklub része a Pannon Nyugdíjas Szövetségnek. Egy esztendő múlva vegyes  énekkart alakítottak, melyben fele-fele arányban vesznek részt a nők és a férfiak. Jakab Béla elmondta, hogy csapatával szinte mindig színesítik az edvei ünnepségeket, melyekre dalokkal és szavalatokkal készülnek. Az önkormányzati támogatással működő klub egyébként önfenntartó, mert tagdíjat is szednek. A kirándulások alkalmával egyre szebb helyekre jutnak el, harmadik évfordulójuk alkalmával pedig részt vettek a Tisza partiak partiján. Az énekkar azóta többször is szerepelt Szolnokon, ahol az edvei nyugdíjasok a rábaközi település hírnevét öregbítették.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play