Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A bringások elfoglalták a Béke utcát

A kónyi sport- és autómentes napon nem hajthattak be a Béke utcába a sofőrök gépkocsijaikkal. A szervezők a gyermekeken keresztül próbálják meggyőzni a szülőket, hogy minél gyakrabban hagyják a garázsban járműveiket, és kerékpárra pattanva tegyék meg a hosszabb-rövidebb távokat.

A sportnap hagyományaira épülve szervezték nemrég az autómentes nap programjait Kónyban.
„A bringázz az oviba és a suliba” elnevezésű felhívással az óvodás és iskolás korú gyermeket, valamint szüleiket célozták meg. A szervezők nagy örömére rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Délelőtt a kisebbeknek tartottak ügyességi KRESZ-vetélkedőt, melyen korcsoportonként vettek részt a gyerekek. Délután háromkor az iskolásoknak volt ehhez hasonló erőpróba, csak kicsit nehezebb változatban.
– Nagy segítségünkre volt Horváth Ákos tanár és Kovács Szabolcs helyi körzeti megbízott – mesélte Allerné Kiss Edina. A főszervező hozzátette: ezen a napon nagy szerep jutott a mozgásnak is, ezért ebéd után körbebicikliztük a falut. A „Guruljunk együtt!” program szintén sok résztvevőt vonzott, ezért jó hangulatban telt a délután. Bent a tornacsarnokban, valamint a mellette lévő dísztéren vetélkedőkkel folytatódott a műsorfolyam. A gyerekek különböző értékes díjakért mérették meg magukat: kosárradobással, büntetőrúgássaá; az összesített eredményhirdetést követően pedig átadták a megérdemelt jutalmakat. Este a felnőtteknek szóló programok kezdődtek: A „Mozduljunk együtt a jó irányba!” szlogennel meghirdetett sportos rendezvényen kangoo jumps edzésre invitálták a vállalkozó szellemű nőket, édesanyákat, később pedig Béres Alexandra fitness világbajnokkal mozoghatták le a felesleges kilókat. A főszervező végül hozzátette: Kóny jövőre is szeretne csatlakozni az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó, pályázati forrásból megvalósuló rendezvényhez.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés