Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Castrum SC karatésai küzdelemben a legerősebbek

Televíziónk időről időre beszámol a kapuvári Castrum SC sportolóinak eredményeiről. Legutóbb a kick-box szakosztály első versenypróbálgatásait mutattuk be a nézőknek és az újság olvasóinak. Dr. Szalai László elnök szerint már ahhoz is nagy elszántság kellett, hogy próbára tegyék felkészültségüket. A kyokushin karatésok nem sokkal ezután a Magyar Karate Szakszövetség felnőtt magyar bajnokságán vettek részt. Utóbbi verseny különlegessége, hogy a küzdősporttal foglalkozó, szerteágazó szervezetek képviselői közös fellépés alkalmával mérték össze erejüket. A szentesi központban lehetőséget kaptak azok a harcosok is, akik saját szervezetük berkein belül nem tudják versenykörülmények között gyakorolni a küzdelmet. A kapuvári csapatból hárman tudták vállalni a felkészülést: Magyar Zoltán, Molnár Imre és Garab Gergely. A tavaly őszi horvátországi nemzetközi versenyen Magyar Zoltán kipróbálhatta, hogy mennyire sikerült kigyógyulnia térdsérüléséből, aminek eredményességéhez nagyban hozzájárult Holanek Zoltán rehabilitációs edző is. A küzdelemben jól teljesítő fiúk két ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a bajnokságról.
Nyilván mindennél van még jobb, de a Castrum SC elnöke mégis elégedett, mert ahhoz képest, hogy az „ősidőkben” milyen körülmények között zajlottak az edzések, mára nagy előrelépésről beszélhetnek. Ha megjelentek az elszánt karatésok, még az istálló, a garázs, és a pince is mind-mind gyakorlótérré változott. – A következő generációra már sokkal jobb körülményeket hagytunk, de mindig azon vagyunk, hogy tudjunk fejlődni – fogalmazott dr. Szalai László, hozzátéve: a város anyagi és erkölcsi támogatásától kísérve bizonyítanak  sportolóik. Az egyesület elnöke sajnálja, hogy a térség napilapjának csökkent az érdeklődése erőfeszítéseik iránt. Ennek fő okát abban látja, hogy nem a kiemelt labdajátékot űzik, de azért az elvégzett munka és a klub közel száz főt megmozgató méretei elárulják, hogy színvonalas sportágról  van szó. A kisebb publicitás nem jelent kevesebb felmutatható eredményt, hisz másról beszélünk, mint „egyszer volt, hol nem volt” klubról, mert a sikeres történetet felmutató csapat reménykeltő folytatást is ígér.
Az utánpótlást jelentő generáció képviselői szintén tehetségesek: a korcsoportos országos és nemzetközi versenyeken jó helyezéseket szereznek. A nagy létszámú alsó tagozatosok nem kisebb célért, mint a jövő olimpiai és világbajnoki címéért küzdenek, és mindegyikük lelkében egy-egy „szuperhős”  lakozik, s ez a tudat átsegíti őket a mindennapi nehézségeken.

Éles elme és kiváló fizikum a jutalma a kitartó karatékáknak, amit ha versenyeredménnyel is megfejelnek, bőven visszanyerik a ráfordított időt és energiát.
Magyar Zoltánnak térdműtétje sok nehézséget okozott, mert  combizomzata egészséges lábához képest legalább négy cm-rel vékonyabb lett. Komplett csapat dolgozott azon, hogy a fiatal sportoló visszanyerje régi erejét. A munkának meglett az eredménye, mert a sérült láb újból jól bírja a statikus erőkifejtést és a rúgásokat. A januárban kezdődött nyolchetes felkészülés során rengeteg új edzésmódszert kipróbáltak, a pszichés ráhangolódás pedig érzelmi és értelmi szinten nyújtott biztos támaszt a versenyzőnek. Otthoni szituációs játékok során tesztelte a küzdőidő alatt mérhető saját reakcióit, hogy élesben már ne érje nagy meglepetés. Utóbbi mégis megtörtént, de pozitív értelemben, ugyanis Magyar Zoltán sérülése ellenére bronzérmes lett.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play