Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Castrum SC sportolói a Karate Európa Bajnokságon versenyezhetnek

Sok minden múlott az idei tavaszi versenyen, hiszen az itt elért teljesítmény alapján válogatják össze az EB-re induló felnőtt csapat tagjait. A kapuvári egyesület négy versenyzőjéből  ketten már biztosan ott lehetnek a Spanyolországban megrendezésre kerülő júniusi Karete Európa Bajokságon. A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy súlycsoportonként mindössze két versenyző képviseli hazánkat a kontinensviadalon. Bejutott az EB  induló keretébe Molnár Imre (70 kg-ban), és szintén meghívást kapott a rangos eseményre Licskai Dávid (90 kg-ban), aki viszont tanulmányai miatt nem tudja vállalni a magasabb szintű szereplést.
Németh Gábor, a Castrum SC felnőtt csapatának edzője elmondta, hogy további bizakodásra ad okot utánpótlás-csapatuk, de a felnőttek is keményen küzdenek az előrejutásért. Jómaga nem feltétlenül ragaszkodik az éremesőhöz, neki a jó teljesítmény már bőven elegendő. A válogatott edzők egyébként sem arról híresek, hogy dicséretekkel halmoznák a küzdőket, de a kapuváriak szerepléséről elismerően nyilatkoztak - tudtuk meg dr. Szalai Lászlótól.
Molnár Imrének már a harmadik EB-je lesz az idei, 2006-ban és 2007-ben a juniorokkal utazott a versenyre. Legutóbbi teljesítménye alapján úgy érzi, hogy jó formában van, a mezőny jelentős részét ismeri, de azért nem bízza el magát, mert előfordulhatnak meglepetések.
A diákolimpián az általános és középiskolai korosztály vesz részt, az országos döntőre pedig a selejtezők legjobbjai kerülnek be, melynek szintén nagy volt a tétje, hiszen innen lehet továbbjutni a karate utánpótlás Európa Bajnokságra. Majoros Krisztinának, Garab Gergőnek és Kozák Péternek évek óta dédelgetett álma, hogy elődeik nyomdokán ők is bekerüljenek az EB-re indulók közé. Most megérett a munkájuk eredménye, és beteljesülni látszik a vágyuk, de az igazi nehézségek még csak ezután jönnek, amikor sok kilométerrel távolabb, az idegen országban kell teljesíteniük, és ahol már a legapróbb hiba sem megengedett. Ráadásul a fiatalok közül ketten az EB után két nappal érettségiznek.
Dr. Szalai László, a Castrum SC vezetője a kezdetekre emlékezett. Csitei Béla edző neve fémjelzi azt a korszakot, amikor Kapuvár először adott a sportnak olyan válogatottakat, akik eredményesen képviselték városukat a nemzetközi mezőnyben - emlékeztetett a megszólaló a Lakótelepi SE időszakára. A Castrum SC jelenleg három szakosztállyal működik: Nagyon népszerű a fenőttek körében a kick-box, de az egyesület gerincét a kyokushin karate adja, melynek versenyzői általános és középiskolásokból tevődik össze, a tízfős felnőtt csapat pedig egyedülálló az összetartás terén. Az óvodások két csoportban gyakorolnak: a 2-3 évesek félórás foglalkozáson vesznek részt, a nagyobbacskák pedig az ovikaratét látogatják. Dr. Szalai László a karatéval kapcsolatban megjegyezte: a tömegsportbázison felül nagy hangsúlyt helyeznek a versenyzésre. A csapat kiváló munkáját jelzi, hogy a 2007-es klubrangsorban az első helyen végeztek, 2008-ban és 2009-ben pedig  másodikak lettek. Az edző továbbá az amatőr sport nehézségeit taglalta: se a tréner, se a sportoló nem kap díjazást teljesítményéért, viszont a felkészülések száma megegyezik a profikéval, s mindemellett ki-ki helytáll az iskolában és a munkahelyen.
Pantelics Péter a kick-box szakosztály munkájáról beszélt. A gyermekeiket kísérő szülők egy darabig csak  a padon ülve nézték az edzéseket, míg kisebb noszogatásra közülük is többen nekiláttak a gyakorlásnak. Őket a bázisgyakorlatok helyett inkább a küzdelem fogta meg, mert ezzel tudják levezetni egész nap felgyülemlett feszültségeiket. Az edző hangsúlyozta: a mozgás öröme, valamint az egyesületben kialakult légkör tartja itt a felnőtteket, hiszen mindenki úgy igyekszik, ahogy jólesik neki. Szeretettel várják a mozogni vágyókat kedden, csütörtökön és pénteken a 18 órától 19.30-ig tartó edzésekre.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play