Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A csapatküzdelem összekovácsolja a kicsiket

A rendezvényt a helyi önkormányzat mellett számos vállalkozó támogatja. A gyerekek minden évben nagy örömmel készülnek az egyéni és csoportos sorversenyekre – mondta Farkasné Kovács Andrea tagintézmény-vezető. A hosszabb és rövidebb távú futások, valamint az összetettebb feladatok jól kifárasztották a gyerekeket, akik a végsőkig becsületesen küzdöttek. Az ikrényi intézmény csemetéin kívül eljöttek a megmérettetésre az abdai, a bezi, a börcsi, a győrsövényházi, a fehértói és a kónyi óvodások. Az óvónők fontosnak tartják, hogy már gyermekkorban kialakuljon az a fajta egészséges küzdőszellem, amely később is el fogja őket kísérni.
A kónyi Rebenák István elkísérte gyermekét a programra. Hangja nehezen szűrődött át a gyermekek zsivaján, de véleményét azért elmondta: jónak tartja az összejövetelt, mert a mozgás csak használ a kicsiknek, akik korán megtanulják az összjátékot, hisz a társakra is oda kell figyelni. Óvodáskorú csemetéje a nagy nap reggelén jóval korábban felkelt, annyira izgatott volt. Nagy Bence szurkolóként érkezett a sportcsarnokba, de elárulta, hogy rengeteget gyakoroltak a megmérettetésre. A kónyi kisfiú kedveli a futást és a kosárlabdát, ezért barátjával gyakorolják a célbadobást. – Ha sikerül, akkor kis bajnok leszek! – mondta lelkesen az óvodás.
Körmendi Ivett gyermeke a győrsövényházi óvodából jött át az ikrényi rendezvényre. A család csak két éve költözött a településre, ezért először vettek részt az oviolimpián. Kislánya boldogan vegyült el társai között. Az anyuka úgy véli, hogy gyermeke a sportverseny révén még hamarabb megtalálja helyét a csapatban.

Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés