Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A csornai bölcsőde felújításának felét a helyi önkormányzat állja

Az Önkormányzati Minisztériumtól  maximálisan elnyerhető 20 millió forintot célozta meg pályázatával a csornai önkormányzat, de helyette 13 milliót ítéltek a projektet elbírálók, az önrészt pedig a város állja ezévi költségvetéséből. - Örömteli hír, hogy újból egy gyermekintézmény fejlesztésére nyert az önkormányzat támogatást - mondta Berzlánovichné Nagy Eszter osztályvezető, ami jelzi, hogy azért ezt is nagyra értékelik Csornán.
Az intézmény jelenlegi fűtéséről megtudtuk, hogy közös rendszeren van  egy több mint 100 lakásos lakótömbbel, ezért még azokon a napokon (hét végén, ünnepnapokon) sem lehet külön szabályozni a hőszolgáltatást, amikor zárva van a bölcsőde. Az új módszerrel egy csapásra megszűnik a függőség, de jelentős energia-megtakarítást remélnek a nyílászárók és a fűtőtestek cseréjétől, valamint az épület külső hőszigetelésétől. A csökkentett minisztériumi támogatás miatt a pénzkeretbe nem fért volna bele az ablakok cseréje, de a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy ez sem maradhat el, hiszen enélkül nincs értelme  a beruházásnak.  Egy korábbi vizsgálat megállapította, hogy a gyermeköltözők és vizesblokkok sem felelnek meg az előírásoknak, ezért most pótolják a hiányosságokat. A 27 millió forintos összberuházás keretében nem tudják kijavíttatni a tetőzetet, de arra elég lesz a pénz, hogy orvosolják a legsúlyosabb problémákat - hangsúlyozta Berzlánovichné.
A bölcsődében közel hetven gyermek ellátásáról gondoskodnak, akik között vannak vidékiek is. Ha minden a tervek szerint halad, akkor szeptember első felében a kicsik már egy modern, felújított környezetbe térhetnek vissza.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés