Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A csornai bölcsőde felújításának felét a helyi önkormányzat állja

Az Önkormányzati Minisztériumtól  maximálisan elnyerhető 20 millió forintot célozta meg pályázatával a csornai önkormányzat, de helyette 13 milliót ítéltek a projektet elbírálók, az önrészt pedig a város állja ezévi költségvetéséből. - Örömteli hír, hogy újból egy gyermekintézmény fejlesztésére nyert az önkormányzat támogatást - mondta Berzlánovichné Nagy Eszter osztályvezető, ami jelzi, hogy azért ezt is nagyra értékelik Csornán.
Az intézmény jelenlegi fűtéséről megtudtuk, hogy közös rendszeren van  egy több mint 100 lakásos lakótömbbel, ezért még azokon a napokon (hét végén, ünnepnapokon) sem lehet külön szabályozni a hőszolgáltatást, amikor zárva van a bölcsőde. Az új módszerrel egy csapásra megszűnik a függőség, de jelentős energia-megtakarítást remélnek a nyílászárók és a fűtőtestek cseréjétől, valamint az épület külső hőszigetelésétől. A csökkentett minisztériumi támogatás miatt a pénzkeretbe nem fért volna bele az ablakok cseréje, de a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy ez sem maradhat el, hiszen enélkül nincs értelme  a beruházásnak.  Egy korábbi vizsgálat megállapította, hogy a gyermeköltözők és vizesblokkok sem felelnek meg az előírásoknak, ezért most pótolják a hiányosságokat. A 27 millió forintos összberuházás keretében nem tudják kijavíttatni a tetőzetet, de arra elég lesz a pénz, hogy orvosolják a legsúlyosabb problémákat - hangsúlyozta Berzlánovichné.
A bölcsődében közel hetven gyermek ellátásáról gondoskodnak, akik között vannak vidékiek is. Ha minden a tervek szerint halad, akkor szeptember első felében a kicsik már egy modern, felújított környezetbe térhetnek vissza.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play