Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A csornai Fidesz-KDNP sajtótájékoztatója

A  Fidesz-KDNP frakció lakossági  javaslatra kezdeményezte annak idején a testületi ülések élő közvetítését, valamint a városban zajló események felvételről történő megjelenítését a tévében – kezdte mondandóját Major András. A képviselő szerint ezen nincs semmi meglepő, hisz az emberek tudni szeretnék, hogy hol tart a városuk, és milyen aktuális témákkal foglalkozik az önkormányzat, amelyet egyébként is törvény kötelezi arra, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a városházán folyó munkáról. Emiatt döntött úgy a képviselő-testület, hogy szerződést köt a helyi médiavállalkozóval. A megállapodás nemcsak az ülések élő közvetítését tartalmazza, hanem rendszeres beszámoló jelenik meg mind a tévében, mind az írott sajtóban a város intézményeiben (iskolákban, óvodákban)elért eredményekről és megtartott programokról. – Gondolok itt az évnyitókra, évzárókra, tanulmányi versenyekre, farsangi bálokra, sporttevékenységre. Rendszeres tudósítás látható a kulturális intézmények rendezvényeiről, a könyvtári és egyházi eseményekről. Ezenkívül a lakosság észrevételei is nyilvánosságot kapnak a helyi médiában, elég ha csak a Toldi utcai árok ügyére gondolunk – mondta Major András.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin reagált Gecsényi András alpolgármester korábbi megjegyzésére, amely szerint a lakosságot nem érdekli a tévéközvetítés. – Nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan szülő vagy nagyszülő, aki ne nézné a tévét, vagy ne olvasná az újságot, ha abban a gyermeke vagy unokája szerepel – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Régen bevett szokás volt, de még sokszor ma is eltesszük azokat az újságoldalakat, amelyeken a hozzátartozóinkról szólnak a híradások. Ráadásul a médiavállalkozó honlapján is megtekinthetőek a szöveges és a képi anyagok. A képviselő asszony a továbbiakban azt fejtegette, hogy vajon miből keletkezett a médiaszerződéssel kapcsolatos probléma: – A polgármester úr a szerződésben rögzített vállalkozói díjat kifogásolta. A Fidesz-KDNP frakció elfogadta az érvelést, és maximálisan támogatta azon törekvést, hogy Csorna a szomszédos Kapuvárral azonos díjat fizessen a szolgáltatásért. Ezért javasoltuk a polgármester úrnak, hogy tárgyaljon a kft. ügyvezetőjével. A megbeszélésen a média tulajdonosa eleget tett a polgármesteri kérésnek, és a kapuvárival azonos díjat állapított meg.
Kiss Ottó a folytatásban elmondta: Ezt követően mi azt gondoltuk, hogy minden akadály elhárult a költségvetés elfogadása elől, hiszen született egy olyan kompromisszumos megoldás, amelyben minden kérés teljesült. Ám a következő testületi ülésen óriásit csalódtunk, mert a polgármester úrnak még ez sem volt elég, és előállt egy újabb, számunkra érthetetlen javaslattal, mely arról szólt, hogy bontsuk fel a vállalkozóval a médiaszerződést. Muszáj feltenni a kérdést: Mi állhat az újabb, hirtelen jött javaslat mögött? Személyes ellentét, sértettség, vagy inkább dac és düh? Bármelyik is legyen, a város költségvetésének összeállításakor ezeket félre kellett volna tenni, hiszen sok ezer ember jövőjéről van szó!
Bella Rudolf emlékeztetőül megjegyezte: A 2011-es költségvetés vitája során a polgármester az ideihez hasonlóan a városi tömegsport támogatására szánt összeget kifogásolta, és akkor sem szavazta meg saját előterjesztését. – Miért nem szavazta meg a polgármester úr a tavalyi és az idei költségvetést sem? Talán nem meri érte vállalni a felelősséget?
– Vajon miért nem akarja a polgármester a médiaszerződést és a nyilvánosságot? – hangzott a kérdés. Háncs Károly ide kapcsolódóan kijelentette: A csornai választópolgároknak joga van megismerni a várost érintő valamennyi információt. Mi ezt valljuk, és ehhez is tartjuk magunkat! A város érdeke megköveteli mindannyiunktól, hogy az esetleges vélt vagy valós sérelmeket félre tudjuk tenni. El kell fogadni és meg kell érteni, hogy egy célért dolgozunk, még akkor is, ha nem mindig ugyanazt az utat látjuk járhatónak. Mi a továbbiakban is törekszünk az együttműködésre, mert szeretnénk, ha városunk előbbre lépne. Ehhez a település vezetésének minden segítséget – önként és kérésre – megadunk.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés