Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A csornai intézményre felfigyelt a nyugat-dunántúli régió

A csapatmunka közösséggé kovácsolja a résztvevőket, és felejthetetlen élményekkel gazdagítja a fiatalokat – mondta Lechner Aranka
igazgató.  A szakemberek a találkozó végén összegeték tapasztalataikat, eszmét cseréltek a gyógypedagógia újszerű megközelítéséről.

Idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre az értelmileg akadályozott fiatalok számára kiírt országos tanulmányi verseny, melynek nyugat-dunántúli regionális elődöntőjét a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tartották meg.  Mi minden várt a résztvevőkre? Térkép- és címerismeret, nevezetes épületek  megnevezése szókártyák segítségével, a Hajdúság őshonos állatainak bemutatása, lebbencsleves főzés, gyógynövények ismerete és szakszerű elültetése, valamint  játékos sportfoglalkozás keretében változatos feladatokat kellett teljesíteniük, például az ún.  „mocsárjárás”-t. A házigazda csapatán kívül zalaszentgrótiak, rumiak,  nagykanizsaiak, keszthelyiek, győriek és  soproniak (két csapattal) vettek részt a megmérettetésen. Ötödiktől a nyolcadik évfolyamon tanulók szociális készségeikről adtak számot. A legjobbak a Hajdúböszörményben megrendezésre kerülő országos döntőn fognak versenyezni – mondta Lechner Aranka, a csornai intézmény vezetője. A csornai intézmény pedagógusai öt-hat éve részt vesznek az értelmileg akadályozott tanulók részére szervezett versenyeken, így idén is elindíthatták saját csapatukat.
A csornai regionális fordulón kialakult helyezéseket Triay Orsolya, a zsűri elnöke ismertette a megjelentekkel. A versenyen a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény csapata bizonyult a legjobbnak, így a Nyugat-Dunántúlról ők utazhatnak az országos megmérettetésre.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés