Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület önálló estje

Harmadik alkalommal szervezett önálló estet a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület. A civil szervezet mindennapi kiadásait szeretné a „Nyílik az írisz” című műsoros rendezvény bevételéből finanszírozni.

A nyugdíjasok a műsorok előkészítését, videóra rögzítését és utólagos feldolgozását segítő technikai eszközök cseréjét, a felszerelések javítását tervezik a pénzből megoldani – mondta Kovács Edit, az egyesület titkára. A civil szervezet öt évre visszamenőleg kiválasztotta a legjobb fellépéseket, melyek anyagából egész estét betöltő műsorfolyamot állítottak össze. A csornai művelődési központban bemutatott több mint két és fél órás produkcióban a népdalokon és a néptáncon keresztül vidám jelenetekkel, zenés-táncos darabokkal, valamint bohózatokkal szórakoztatták a közönséget.
A jelenleg 47 fővel működő egyesület tagsága folyamatosan változik, a régiek helyére újabbak jönnek. Néha megfiatalodik a csapat, ami náluk azt jelenti, hogy olyan személyek csatlakoznak hozzájuk, akik még nem érték el a 60. életévüket. Idén tavasszal tartják Hévízen az Országos Nyugdíjas „Ki mit tud?”-ot, szeptemberben a jubileumi, szám szerint az ötödik Rábaközi Kulturális Seregszemlén vesznek részt. Utóbbi programon a tájegységhez tartozó 59 településéről általában 25-30 csoport szokott megjelenni. 2018 novemberében alapításának 45. évfordulóját ünnepli a csornai nyugdíjasklub, melynek alkalmából nagyszabású ünnepséget rendeznek.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés