Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A CSSE elnöke szerint a csornai futball játékstílusa megfelel a modern kor vívmányainak

Elkészült a belga auditáló cég jelentése, mely alapján a CSSE körzetközponti besorolást kapott. A csornai labdarúgó utánpótlás-nevelés korábban is alközpontként működött és ez a mostani, piramis rendszerre épülő konstrukcióban kapott helyezése nagyjából ugyanennek a szintnek felel meg.

A CSSE-nek több mint 250 igazolt labdarúgója van az egyesületen belül, és mellette működik a többi szakosztály is,így a sportolók száma meghaladja a 350 főt.
Családi János korábbi interjújában beszélt arról, hogy a belga Double Pass az MLSZ megbízásából felmérte a hazai labdarúgó akadémiák működését. Mindenki nagyon várta a független auditáló cég vizsgálatának eredményét, mely alapján besorolásra kerültek az utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületek. Az új rendszerben négy szintet különítenek el: Az „A” minősítésű felső klaszterben helyezkednek el a kiemelt akadémiák, őket követik a tehetségközpontok. A „C” jelölésű körzetközpontok után következnek az utánpótlás-nevelő egyesületek.
– A CSSE jól szerepelt ebben az auditálási folyamatban. Igaz, mások eredményeit nem ismerjük, viszont az összehasonlító táblázatokból látjuk, hogy egy-egy területen mennyi pontot értünk el. Büszkék lehetünk rá mindannyian, hogy Csorna mindenhol a középső szint felett szerepel. Ha átlagolunk, akkor a 20 és 30 között helyezkedünk el az országos sorrendben az auditáló cég értékelése alapján – fogalmazott Családi János, hozzátéve: A felmérés arra is jó volt, hogy összefoglalta a klub, az edzői kar, az egész szervezet erősségeit és gyengeségeit, továbbá javaslatokat tett arra, hogy miben és hogyan kellene javítani a jövőben a klub működését.

A CSSE elnöke elmagyarázta, hogy az új rendszerben a csornai központ látja el a koordinációs szerepet Kónytól Kapuvárig és Szanytól Bősárkányig. – Ettől kezdve a játékosáramlás is csak úgy működhet, hogy először Csornára kell behozni a tehetségesebb focistákat és nekünk kell továbbadni a többi egyesület fele. A körzetközpontban megyei „szomszédaink” az SC Sopron, Mosonmagyaróvár fele a MITE és Győrben az Üstökös. Ha a megyét nézzük az ETO Akadémia „A” szintű klub, a Gyirmót és Mosonmagyaróvár lett „B” szintű klub, a többi, beleértve Csornát is, körzetközpont lett.
Családi János szerint a jövőben még inkább biztosítva lesz a Csorna környéki fiataloknak, hogy megfelelő körülmények között és infrastrukturális feltételek mellett készülhetnek fel a bajnokságokra. A riportban elhangzott: két pálya áll a rendelkezésre, a műfüves és a center pálya. A következő évi TAO-programban szeretnének egy műfüves kispályára pályázni. A CSSE elnöke abban bízik, hogy az önkormányzatnak sikerül a sportcsarnok beruházást továbbvinnie. Úgy véli, hab a tortán, ha megépül az uszoda is, és így tényleg komoly sportkomplexum alakulhat ki a Sport utca környékén.
Néhány hete jelet meg az MLSZ részéről, hogy a klubokat egy újabb produktivitási mutató alapján is megmérte. Ez a besorolás két részből áll: Az egyes szint arról szól, hogy NB I.-ben, NB II.-ben mennyi időt töltenek a játékosok a pályán. Itt azok a klubok kerülnek előnyösebb helyzetbe, akik akadémiaként működnek, de díjazzák a nevelő egyesületeket is. A kettes besorolás egyértelműen azt mutatja meg, hogy mekkora lehetősége van az adott klubban nevelkedő fiatalnak az NB I.-be, az NB II.-be, vagy akár a nemzetközi bajnokságra való továbblépésre. Ez a produktivitás kettes mutató arról árulkodik, hogy az adott egyesületből kikerült labdarúgók mennyi időt töltöttek az első osztályú utánpótlás bajnokságokon, illetve mennyi időt töltöttek a pályán az elmúlt három évben. Az U15-ös korosztálytól felfele méri ez a rendszer a pályán töltött időt és csak az első osztályú bajnokságokat figyeli – közölte Családi János, aki szerint ez alapján is büszke lehet magára a CSSE, hiszen Csorna országos szinten a 28. helyet foglalja el úgy, hogy a ranglistán 774 klub szerepel.
– Ezért is biztatom a szülőket, hogy bátran hozzák a gyerekeiket Csornára és bízzanak az itteni munkában, mert ha valaki tényleg odaáll és komolyan veszi a labdarúgást, akkor meg van a lehetősége annak, hogy első osztál

Beküldés dátuma: 2021. 04. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés