Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A darumadár papírból bontja ki szárnyait

Kocsis Zoltán egyre sűrűbben hajtogatja a papírlapot. Kedvtelése a járművekkel kezdődött, majd jött a darumadár és a különféle állatok, s azóta időről időre megpróbál valami újdonsággal előrukkolni. A jól sikerült darabok a szekrényben végzik, és néhány az ismerősökhöz kerül.

Kocsis Zoltánt ötéves korában szállta meg az ihlet, amihez édesapja példája is hozzájárult, aki hajókat és repülőket hajtogatott fia gyönyörködtetésére. Az internet az origami rajongókat bőven ellátja tanácsokkal, de az alapműveleteket könyvekből is el lehet sajátítani. Egy-egy figura nehézségi fokozata sokszor menet közben dől el, de az is előfordul, hogy a hajtogató az eredeti elképzeléstől eltérően más alakzatot formál meg a papírlapból.
Legutóbb a gyalogkakukk és a kivimadár tette próbára a beledi fiút, mert nagyon apró mozdulatokat igényeltek ezek az állatok. Sokan direkt az erre a célra kifejlesztett papírt kedvelik, de Zoltán bármiből képes hajtogatni, ezért szinte mindig kéznél van nála egy-egy A4-es lap. Ragasztóra és ollóra csak néhány esetben van szüksége. A kezdetekben többször félrecsúszott a dolog, és utána kezdhette újra, tehát aki origamira szánja el magát, annak a tanulóidőt bele kell kalkulálnia.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola tanulója hobbiját diáktársai körében nem nagyon népszerűsíti, mert mint mondta, ott elsősorban az oktatást helyezik az előtérbe. Az origamival továbbra is szabadidejében akar foglalkozni, de a leendő ipari gépész bonyolultabb alakzatokat előállítására készül: összetettebb emberalak és farkas hajtogatását tervezi a közeljövőben.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play