Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A fa élettelen gyökere új értelmet nyert a művészet által

A könyvtáros és művelődésszervező annál is inkább szívesen kötelezte el magát a településen, mert férje a helyi általános iskolában dolgozott. Első feladatkörét kicsit sajnálta otthagyni, de a bibliotéka gondozásához képest mostani beosztása jóval változatosabb, és teret kap ötletei  megvalósítására. Kedvenc programjai közé tartozik az idősekkel való együttműködés, mert ez a generáció sokkal hálásabb, és a művelődésszervezők körében köztudott, hogy korlátlan szabadidejük miatt ők a leginkább mozgósítható csoport. Beleden a fiatalabbaknak gyermek színjátszókört szerveznek. A Pipacsok elnevezésű formáció A kiskondás népmeséjének feldolgozásával készült a Győrben megrendezésre kerülő Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra, melyen idén még versenyen kívül vesznek részt.
Pallag Jánosné bogyoszlói kollégáján keresztül szerzett tudomást Ady Endre gimnazista éveinek helyszínén, az erdélyi Zilahon született, jelenleg Egyeden élő Fazakas Sándor munkásságáról. A gyökérszobrászattal foglalkozó alkotó gyermekként Érmelléken került közel a természethez, ami meghatározta későbbi pályafutását. A beledi művelődésszervező szerint Fazakas Sándor a holt anyagból eleven dolgokat varázsol, amely mindig lenyűgözi a látogatót. A tárlatban fel-feltűnt a természetes környezet szeretete, a Bibilia átható ismerete, és mindegyik alkotás megszületéséhez tartozik egy-egy történet.
Pallag Jánosné a beledi könyvtár következő rendezvényéről is beszámolt: áprilisban a Hangfogó Együttes közreműködésével költészet napi író-olvasó találkozóra várják az általános iskolás korú gyermekeket, valamint korlátozott számban a város felnőtt lakosságát. Az “Életet az éveknek”megyei szövetséggel karöltve negyedik alkalommal fogják megszervezni húsvét utáni kedden a nyugdíjasok olimpiáját, mely Pallag Jánosné ötletéből indult el. A tréfás feladatmegoldás mellett testmozgás is vár arra a hat-hét baráti társaságra, amely előzetesen jelezte részvételi szándékát, de a terem befogadóképessége miatt összesen tizenkét csapatot tudnak fogadni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek