Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A fák és a madarak szerelmese volt

Az iskola névadója, Király Iván 118 évvel ezelőtt született Bogyoszlón. A körjegyző és tanító szülők gyermeke ötödikes korában a soproni evangélikus líceumba került, diplomáját pedig természetrajz-földrajz középiskolai tanári szakon szerezte meg. Az1925-ben családjával Csornára költöző polgári fiúiskola pedagógusa, majd a premontrei gimnázium igazgatója rendszeresen megszervezte a madarak és a fák napját. Egyetemista korában Herman Ottó munkatársaként ismerkedett a madárvilággal. Hercegi támogatással hozta létre az Esterházy Madárvártát, amelynek vezetése mellett folytatta az intenzív kutatómunkát. Helytörténeti tevékenysége szintén jelentős volt: gyűjtötte és őrizte a néprajzi, honismereti értékeket, diákjaival a honvéd sírokat gondozta. Márczisné Varga Lívia igazgató a megemlékezésen a gyerekeket arra buzdította, hogy legyenek büszkék az iskola névadójára, és munkálkodásukkal, valamint természethez való viszonyukkal méltó követői legyenek a kutatónak.

Farádon minden feltétel adott a gyerekeknek a kiváló tanulmányi haladáshoz, tehát semmilyen hátrányt nem szenvednek azért, mert falusi iskolában nevelődnek.
Szalai Zoltán az évforduló alkalmából az új kihívások elé néző pedagógusok tevékenységéről beszélt. A végzős diákok továbbtanulási mutatói azt igazolják, hogy kiváló tanári kar dolgozik az iskolában. Farád polgármestere hangsúlyozta: az iskolában szeretnének megfelelni a mindenkori követelményeknek. Az önkormányzat sokat küzdött azért, hogy az intézményben szebb és barátságosabb körülményeket teremtsenek. A pályázati forrásból belsőleg megújult épületben korszerűsítették a számítástechnikai infrastruktúrát, tehát minden feltétel adott a versenyké
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés