Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A falu összefogása hívta életre a programot

Nagy volt a sürgés-forgás a Kónyi Katolikus Egyházközség vasárnapi rendezvényén. A szervezők szerettek volna valamilyen módon csatlakozni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által megjelölt család évéhez, ezért közös programot hirdettek a faluban. A katolikus képviselő-testület, valamint a helyi vállalkozók összefogásával létrehozott műsor fellépői a sztárvendégen kívül szinte valamennyien Kónyban működnek vagy helyi kötődésűek. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozón bemutatkozó együtteseket és énekeseket Bella Vencel főszervező ismertette a televízió nézőivel.
Varga György plébános szerint a vallási szervezeteknek is nagy konkurenciával kell szembenéznie, ezért meg kell szólítani az embereket. – A mai világban az emberekhez a mostani nyelven kell szólni, és sok olyan programot kitalálni, amely közelebb hozza a családokat  és a híveket egymáshoz, a templomhoz. Akik hallgatnak ránk, azoknak útmutatást és segítséget akarunk adni – mondta az atya. Mivel egyre nagyobb válságban van a család, mint intézmény, újra előtérbe kerül a gyakori válások és élettársi kapcsolatok kérdése, s nem árt felvillantani a katolikus együttélés szépségét. A kilencven százalékban katolikusok lakta faluban más vallásúakkal is rendeznek közös összejöveteleket. Amennyiben a mostani vasárnapi program elnyeri a hívek tetszését, jövőre is tartanak valami hasonlót – tette hozzá György atya, majd jelezte a papság feladatát: a reményt és a szeretetet erősítik az egyházközségben.
Tapolcsányné Kovács Apollóniának és szeretteinek a hit fogódzót jelen a megingott világban. Pápai Enikő a vasárnapok szentségére hívta fel a figyelmet, hogy ne vesszen el az ünnepek jelentősége. Az örömöt és a bánatot egyaránt jó megosztani másokkal.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek