Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu összefogása hívta életre a programot

Nagy volt a sürgés-forgás a Kónyi Katolikus Egyházközség vasárnapi rendezvényén. A szervezők szerettek volna valamilyen módon csatlakozni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által megjelölt család évéhez, ezért közös programot hirdettek a faluban. A katolikus képviselő-testület, valamint a helyi vállalkozók összefogásával létrehozott műsor fellépői a sztárvendégen kívül szinte valamennyien Kónyban működnek vagy helyi kötődésűek. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozón bemutatkozó együtteseket és énekeseket Bella Vencel főszervező ismertette a televízió nézőivel.
Varga György plébános szerint a vallási szervezeteknek is nagy konkurenciával kell szembenéznie, ezért meg kell szólítani az embereket. – A mai világban az emberekhez a mostani nyelven kell szólni, és sok olyan programot kitalálni, amely közelebb hozza a családokat  és a híveket egymáshoz, a templomhoz. Akik hallgatnak ránk, azoknak útmutatást és segítséget akarunk adni – mondta az atya. Mivel egyre nagyobb válságban van a család, mint intézmény, újra előtérbe kerül a gyakori válások és élettársi kapcsolatok kérdése, s nem árt felvillantani a katolikus együttélés szépségét. A kilencven százalékban katolikusok lakta faluban más vallásúakkal is rendeznek közös összejöveteleket. Amennyiben a mostani vasárnapi program elnyeri a hívek tetszését, jövőre is tartanak valami hasonlót – tette hozzá György atya, majd jelezte a papság feladatát: a reményt és a szeretetet erősítik az egyházközségben.
Tapolcsányné Kovács Apollóniának és szeretteinek a hit fogódzót jelen a megingott világban. Pápai Enikő a vasárnapok szentségére hívta fel a figyelmet, hogy ne vesszen el az ünnepek jelentősége. Az örömöt és a bánatot egyaránt jó megosztani másokkal.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play