Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fejlesztések eredményei már láthatóak a városban

A kapuvári képviselők szeptember 5-én tartották a nyári szünetet követő első testületi ülést. Hámori György az őszi tanácskozás legfontosabb döntéseiről számolt be televíziónknak.

A szeptemberi ülés napirendjei közül Hámori György a költségvetés első félévi teljesítésének tárgyalását nevezte a legfontosabb témának. A helyi büdzsé első hat hónapja alapján kijelenthető: továbbra is stabil alapokon nyugszik a város pénzügyi helyzete.
– Képesek vagyunk tartani az év elején meghatározott költségvetési irányvonalat – tette hozzá a polgármester.
A kapuvári képviselők legutóbbi ülésükön többek között a törvényi kötelezettségeiknek megfelelő témákkal foglalkoztak, valamint meghallgatták az aktuális beszámolókat. A Kapuvári Sportegyesület írásban tájékoztatta a város vezetését működéséről és eredményeiről, az újjáalakult Kapuvári Polgárőr egyesület részéről pedig Molnár László tájékoztatta a testületet.
Nagyon örültem, hogy a polgárőrség is beszámolhatott munkájáról. Hadd köszönjem meg az egyesület beindítóinak és támogatóinak áldozatos munkáját, mert nagy szükség van a tevékenységükre, hisz segítséget nyújtanak a rendőrségnek, valamint hozzájárulnak a lakosság biztonságérzetének növeléséhez.
Dr. Veres András győri megyéspüspök májusi kinevezése óta kétszer is megfordult Kapuváron. A város polgármestere szerint kiemelt figyelmet érdemelt mindegyik alkalom: A katolikus iskola évnyitóján megjelenő püspök osztozott a helyiek örömében, hiszen nemrég fejeződött be az intézmény felújítása. Az egyházi elöljáró korábban a Sarlós Boldogasszony templom felszentelésének 25. évfordulójára érkezett Kapuvár házhelyi városrészére. A misét követően jó hangulatú fogadást tartottak a templom előtti téren, ahol a püspök először a hívekkel, majd este Hámori György polgármesterrel jövőbeni elképzeléseiről, valamint Kapuvár közügyeiről beszélgetett.
Már csak egy fejezet van hátra a kapuvári főtér modernizálásából, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium épületének rekonstrukciója, melylyel megvalósul a helyeik álma: valóban szép városközponttal büszkélkedhetnek.
Kapuvár fejlesztési terveinek közel sincs vége, de a város első embere továbbra is tartja magát ahhoz a jó szokásához, hogy csak akkor veri nagydobra a beruházásokat, újításokat, ha azok a finisébe érkeznek.
– Nagyon sok témakörben nyújtottunk be pályázatot, de ettől függetlenül a kisebb fejlesztések eredményei már láthatóak a városban. A Gesztenye sori kerékpárút bővítésével sikerült összekötni ezt a hiányzó szakaszt is a korábban pályázati forrásból megvalósult, mozitól induló városi hálózattal. Befejezés előtt áll Berg Gusztáv sírjának felújítása, mellyel a település kifejezi méltó kegyeletét a báró munkássága előtt – fogalmazott Hámori György, majd köszönetet mondott a Berg Szakiskolának a kerítés felújításáért.
Az idei tervek közé tartozik még a Gartai utca, valamint a Vargyas utca első szakaszának pályázati pénzből való felújítása, továbbá a befejezéséhez közeledik a sportcsarnok korszerűsítése is.

Beküldés dátuma: 2016. 09. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play