Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A fekvenyomásban nincs gólhelyzet, csak erős küzdeni akarás

– Le a kalappal a fiúk előtt, mert becsületesen készülnek, és hozzák magukat formába a versenyekre – mondta el véleményét a beledi fekvenyomókról Eőry Jenő, a Delta Testépítő Klub elnöke. A tavalyi szezont a novemberben megtartott országos fekvenyomó-bajnoksággal zárta a klub, amelynek versenyzői első helyet ugyan nem szereztek, de a dobogó több fokára is felállhattak a fiúk. Menyhárt Balázs (59 kilogrammal) és Raffay Ádám (83 kilogrammal) bejutott a válogatott keretbe, így remélhetőleg jogot szereznek a Csehországban megrendezésre kerülő áprilisi világbajnokságon való részvételre. Az ifjúsági és a junior korcsoportos versenyzők mindenesetre kellően motiváltak arra, hogy jól szerepeljenek az ezt megelőző magyar bajnokságokon.

A fekvenyomásban két alternatíva létezik: a versenyző jól vagy kevésbé jól felkészült.
Hazánk minden részéről szívesen jönnek a Beleden megtartott színvonalas versenyekre és országos szintű bajnokságokra. Eőry Jenő szerint a siker titka főleg a csapatszellem, mert a fiúk egymást segítve küzdenek, és folyamatosan biztatják a többieket. A fekvenyomók nem nézik rossz szemmel a jobb eredményt elért sportolókat, a felkészülésben pedig szinte egymás támaszai. A klub létszámkerete adott, de Pápáról szeretnének átigazolni két versenyzőt. Mivel a dobogós helyezéseket elérő szanyi sportolók ismerik a belediek csapatszellemét, szívesen folytatnák pályafutásukat a Deltában.
Az erőemelők olyan izgalmakat nem tudnak nyújtani a nézőknek, mint például a focisták, hiszen náluk nincs gólhelyzet. Igaz, hogy a felkészülésben támogatják egymást, de a versenyeken már egyénenként kell megküzdeniük az eredményekért. Ami egyelőre biztos: a Rábaközből egyedül a belediek jutottak el a fekvenyomó bajnokság országos szintjéig, úgy, hogy képesek is megtartani helyezésüket, de emögött  rengeteg munka áll.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés