Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fekvenyomásban nincs gólhelyzet, csak erős küzdeni akarás

– Le a kalappal a fiúk előtt, mert becsületesen készülnek, és hozzák magukat formába a versenyekre – mondta el véleményét a beledi fekvenyomókról Eőry Jenő, a Delta Testépítő Klub elnöke. A tavalyi szezont a novemberben megtartott országos fekvenyomó-bajnoksággal zárta a klub, amelynek versenyzői első helyet ugyan nem szereztek, de a dobogó több fokára is felállhattak a fiúk. Menyhárt Balázs (59 kilogrammal) és Raffay Ádám (83 kilogrammal) bejutott a válogatott keretbe, így remélhetőleg jogot szereznek a Csehországban megrendezésre kerülő áprilisi világbajnokságon való részvételre. Az ifjúsági és a junior korcsoportos versenyzők mindenesetre kellően motiváltak arra, hogy jól szerepeljenek az ezt megelőző magyar bajnokságokon.

A fekvenyomásban két alternatíva létezik: a versenyző jól vagy kevésbé jól felkészült.
Hazánk minden részéről szívesen jönnek a Beleden megtartott színvonalas versenyekre és országos szintű bajnokságokra. Eőry Jenő szerint a siker titka főleg a csapatszellem, mert a fiúk egymást segítve küzdenek, és folyamatosan biztatják a többieket. A fekvenyomók nem nézik rossz szemmel a jobb eredményt elért sportolókat, a felkészülésben pedig szinte egymás támaszai. A klub létszámkerete adott, de Pápáról szeretnének átigazolni két versenyzőt. Mivel a dobogós helyezéseket elérő szanyi sportolók ismerik a belediek csapatszellemét, szívesen folytatnák pályafutásukat a Deltában.
Az erőemelők olyan izgalmakat nem tudnak nyújtani a nézőknek, mint például a focisták, hiszen náluk nincs gólhelyzet. Igaz, hogy a felkészülésben támogatják egymást, de a versenyeken már egyénenként kell megküzdeniük az eredményekért. Ami egyelőre biztos: a Rábaközből egyedül a belediek jutottak el a fekvenyomó bajnokság országos szintjéig, úgy, hogy képesek is megtartani helyezésüket, de emögött  rengeteg munka áll.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play