Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A felújított utcák szolgálják sokáig a falu lakosságát!

Kenesei Ferenc az átadó ceremónián arról beszélt, hogy eme jeles nap alkalmával a Bodonhelyhez tartozó valamennyi mellékúthálózatot átadja jelképesen, hisz szép sorban, valamennyi megújult. Elsőként a meglehetősen hosszú Szabadság és Petőfi utca került felújításra pályázat keretében, s a falun kívül eső, hétvégi telkekhez vezető szakasz a murvának köszönhetően járhatóbb lett. A József Attila utcát és a Béke közt szintén támogatásból tették rendbe. Önerőből hozták jobb állapotba a Szabadság utca bevezető szakaszát, a Dózsa György utca végén lévő kistöltést pedig mart aszfalttal fedték le.

Hogy a belsőbb részek se maradjanak ki, faluközpont megújítási tervet készíttetett az önkormányzat. A buszfordulóra a csornai kistérséggel közösen csak megkezdett, de a befejezéséig már el nem jutó pályázat az idő rövidsége miatt hiúsult meg. Mivel a következő kísérlet sem sikerült, a bodonhelyi helyhatóság úgy döntött, hogy önerőből állnak neki az említett utcának. A szándék és a pénz megvolt, de mégsem ment minden simán, ugyanis egyesek szerint az út korszerűsítése és a buszmegálló megépítése nem illeszkedett a komplett falurendezési tervhez, ezért egy éves huzavona után szerezték csak meg az építési engedélyt. A polgármester meg van győződve arról, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Felügyelet segítő hozzállása nélkül a beruházás nem készülhetett volna el. A település vezetője a kivitelező munkájával elégedett, és reméli, hogy öt-tíz év múlva is ezen a véleményen lesz. A korszerűsített buszmegállóban felszállósziget segíti az idősebbek mozgását – tette hozzá a felszólaló. Újabb gondot jelentett a közvilágítás, s mivel itt korábban nem volt, megint a tervkészítés időszaka következett. A munkával megbízott kft. hamar megoldotta a problémát, és szinte heteken belül elkészült a megfelelő közvilágítás. A Start közmunkaprogram keretében tették rendbe azt az aszfaltos úthoz becsatlakozó mezőgazdasági tagutat, melynek egy szakaszát murvával javították fel, a szegélyező árkot pedig gyomtalanították.
A bodonhelyieknek korábban is lett volna mit ünnepelniük, de ők szépen csendben és szerényen tették a dolgukat, amiért maximális tisztelet jár a polgármesternek, a képviselő-testület tagjainak, valamint a hivatal munkatársainak és minden bodonhelyinek, akinek része volt a fejlesztésekben – mondta Gyopáros Alpár, majd hozzátette: a rábaközi község azon települések közé tartozik, amelyek a legnagyobb nehézségek közepette is képesek fejlődni. – Arra biztatom önöket,  folytassák ezt a hagyományt, és legyenek együttműködőek, mert akkor biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő öt-tíz évben nagyon komoly fejlesztéseknek örülhetünk itt Bodonhelyen is – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés