Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A fiatalok takarékoskodnak az energiával

A jármű rakterében berendezett kiállítás  az atomerőmű működését, valamint annak jövőjét mutatja be. A tájékoztatót meghallgató diákok számítógépes tesztfeladatokon keresztül ellenőrizhették újdonsült ismereteiket.   A csornai Széchenyi-iskola diákjait meggyőzték a tárlatvezető energiatakarékosságra vonatkozó tanácsai.
Varga Judit 7/b osztályos tanuló érdekesnek találta a mozgó kiállítást, amelyen előadást hallgattak meg a biztonságos energiaellátásról. Társaival megismerkedtek a hazai atomerőmű működésével, de kontinensenként is bemutatták a hasonló létesítményeket. A diák abból a szempontból nyugodt, hogy térségünket nem érik erős földrengések, de tudja, hogy nem minden ország ilyen szerencsés. Judit úgy gondolja, hogy osztálytársai sem fogják feleslegesen égetni a villanyt vagy működtetni a tévét.
Domonkos Rebekát elszomorította a hír: tíz-húsz év múlva még kevesebb lesz az energia. A lány felelősségteljesen kijelentette: ezentúl kétszer is meggondolja, hogy mikor kapcsolja fel a villanyt. A hetedikes tanuló szerint osztálytársaira sem jellemző a pazarlás, de az előadás hatására még jobban odafigyelnek a takarékosságra. - Teljes mértékben meg fogok változni - hangzott az ígéret -, nem fogom bőkezűen használni az energiát.
Szilágyi Gábor nem helyesli, ha csak beszélünk a környezet védeleméről, de  nem teszünk érte semmit. Azért kedvező dolgokat is látott már a széchenyis diák. - Van, ahol önkénteseket szerveznek az utcák, terek takarítására, ezáltal tisztább és szebb lesz a város. Szerinte Csorna viszonylag rendezett település, de van még mit javítani rajta. A hetedikbe járó tanulót elborzasztja a Japánban bekövetkezett atomkatasztrófa, de bízik a dolgok rendeződésében. A fiú ezentúl még jobban ügyel a szelektív hulladéktárolásra.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés