Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A fotós fejben komponál

Minden jel arra mutat, hogy Tarr Gergőnek kabalaszáma a magyar hitvilágban is gyakran előforduló szerencseszimbólum:  három éve került a kapuvári tűzoltóság kötelékébe, barátnője (most már menyasszonya) jóvoltából ugyanennyi ideje költözött Edvére, és ugyancsak harminchat hónapja látott neki komolyabban a fotózásnak. Szerződéses katona korában pusztán passzióból vitte magával a család régi fotómasináját, hogy megörökítse barátait honvédségi ruhában. Szenvedélyét hetente két tekercs film ára bánta; akkoriban még nem foglalkozott a képek minőségével, csak a téma érdekelte. Első Compact digitális berendezésével a tájat, következő, ultrazoomos Bridge felvevőjével pedig az állatokat és a növényeket is megörökítette. Az apróbb rovarokat és virágokat makrotechnikával kapta lencsevégre.
Az első évben elméleti és technikai ismereteit könyvek, valamint az internet révén bővítette, s idestova két éve találkozott azzal a Molnár Istvánnal (becenevén Lisztessel), akinek munkásságát televíziós műsorainkban és az újság oldalain többször is bemutattuk. Tarr Gergő tükörreflexes gépét a képeivel több szakmai pályázaton díjnyertes természetfotós tanácsára szerezte be. A huszonnégy-negyvennyolc órás munkarendben szolgálatot teljesítő tűzoltó megtalálja az alkalmat a fényképezésre, s szinte nap nem telik el hobbijának gyakorlása nélkül.
A vérbeli fotós állandóan keze ügyében tartja a gépet, hiszen egyetlen megörökítésre érdemes pillanatot sem szeretne elszalasztani. A nagyvadak és a madarak becserkészése mellett fő témája a táj. Az emberek sajnos egyre inkább eltávolodnak a természettől – érvelt Tarr Gergő –, ezért képeivel a helyükbe hozza az élővilágot. Barátok és ismerősök kérésére egy-egy klasszikus portré fényképezését is elvállalja. Utóbbi fotókból is kiállítottak néhányat a beledi bemutatón, amelynek alkalmából természetképek, madarakról és növényekrő készült felvételek is felkerültek a terem falaira. Továbbá láthatta a nagyérdemű a lánglovag 2012-es beledi fotópályázatán nyertes Csikós a lovával című alkotását. Érdekességként a tárlat része volt az a néhány éjszakai felvétel, mely arra kereste a választ, hogy mire képes a gép és az ember csekély fényviszonyok mellett. De mi a helyzet a kreatív alkotóval, amikor egyenruhába bújik? Tarr Gergőnek szűkebb környezetében, a tűzoltóságon nem ezen jár az esze, mert ott más feladatnak kell megfelelnie. Természetfotósként pedig a legszebb h
Beküldés dátuma: 2013. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés