Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A gartai önkéntesek lány és felnőtt csapatot szerveznek

Szücs Imre a régi önkéntesektől hallott az 1960-as évekig használt tűzoltókocsi történetéről. A gartai Szent Sebestyén-templomban máig őrzik az – 1874-ben alakult és 1995-ig működő – egyesület felszentelt zászlaját. Az egyik gartai baráti társaság indíttatására merült fel az igény, hogy jó lenne részt venni a tűzoltók versenyén, melynek eredményétől függően esetleg újjáélesztenék a szervezetet. Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok támogatta az ötletet: eszközökkel és szakmai tanácsokkal segítette az önkéntesek felkészülését. A gartai fiatalok óriási kupával tértek haza a Beleden megrendezett megmérettetésről. 2011 augusztusában huszonnyolcan  megalapították a Kapuvár-Garta Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melynek tiszteletbeli elnökévé Hámori György polgármestert választották. Az alapszabályzat elfogadása után kijelölték a három fős vezetőséget: Szücs Imre elnököt, Soós János parancsnokot és  Kiss József titkárt. Az önkéntesek nem vesznek részt az oltási feladatokban, de a tűzmegelőzésben közreműködnek. – Tervezzük, hogy oktatást és továbbképzést szervezünk az egyesület tagjainak, akár az időseknek, akár a fiataloknak, és így el tudják sajátítani a szükséges alapokat – fogalmazott Szücs Imre. Úgy gondolja, hogy a hagyományőrzés összekovácsolja az egységet, melyhez várják a jelentkezőket.  “Istennek dicsőség, egymásnak segítség!”feliratú lobogójuk mögé felsorakozva az egyházi körmenetekhez is szívesen csatlakoznának. A tizenhárom-tizennégy évesekből verbuválódott nyerő csapatuk mellé pedig – készülve a következő versenyekre – jövőre külön lány és felnőtt csoportot szerveznek.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play