Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A gazdák időben megkapják az uniós alapú támogatásokat

Mennyivel lesz jobb a 2013-as esztendő a magyar gazdáknak?
– Örömmel tudom mondani, hogy a Kormány ebben az évben 2,6 milliárd forintot biztosít a sertéstartóknak állategészségügyi célokra. Igyekszünk a sertésállomány számát jelentősen növelni. Ebben az évben 30 milliárd forinttal nagyobb lesz az agrárium részére biztosítandó forrás, melyet uniós és hazai pénzekből biztosítunk. Azt is bátran elmondhatom, hogy a Kormány minden évben pontosan fizette a gazdák részére az uniós alapú támogatást. Legutóbb Fazekas miniszter úr egy gombnyomással 140 milliárd forintot juttatott a gazdáknak, mely a földalapú támogatás második része.

A MAGOSZ Győr megyei vezetője ezen a héten adott televíziónknak interjút, amelyben külön foglalkozott a zsebszerződésekkel. Milyen lépéseket tettek a gyanús szerződésekkel szemben?
– Több megkeresést kaptunk a zsebszerződésekkel kapcsolatban. Épp itt a megyében indult az első büntetőeljárás, illetve két alkalommal is az állam élt elővásárlási jogával, amikor földeket próbáltak külföldi kézre juttatni. 2014. május 1-jére, mire lejár a moratórium, az ilyen jellegű ügyleteket felszámoljuk. Sajnos ez a megye a leginkább érintett a zsebszerződések tekintetében, olyannyira, hogy ügyvédi irodák szakosodtak az ilyen jellegű szerződések készítésére. A Kormány erre az évre közel 2 milliárd forintot biztosított a nemzeti parkoknak, hogy területeket vásároljanak fel, vagy sajátítsák ki a külföldi magánkézben lévő védett földeket.

Mi a véleménye az agrárkamara demokratikus választási rendszeréről, illetve arról, hogy csak a MAGOSZ állított listát?
– Ezt a listát magán kívül tizenegy szervezet támogatta, ami azt igazolja hogy a MAGOSZ lefolytatta a szakmai egyeztetéseket. Valamennyien regisztráltatták magukat az élelmiszer- és agrárkereskedelemben érintett, vagy a vidékfejlesztésben nagy, jelentős szerepet betöltő gazdasági egységek. A kamarai választásokat a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) és az AGRIA bojkottálták, de közben kiderült, hogy a szervezetek jelentős része a  MAGOSZ listáját támogatja. Így értelmetlenné vált számukra saját törekvésük, ezért lejárató kampányt indítottak a megyei agrárkamarákkal és a választásokkal kapcsolatban.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play