Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A gyerekek igénylik a szünidei elfoglaltságot

Amikor Pallag Jánosnénak tudomására jutott, hogy lesznek segítői – két középiskolát befejezett lány személyében –, nyomban elhatározta: idén újra indít napközis tábort. A gondolat nem újkeletű, hiszen már tizenöt évvel ezelőtt is összehívták a fiatalokat a szünidei programokra. Annak idején húsz-huszonöt tanuló is jelentkezett a turnusokra, s a kezdeményezés csak azért maradt abba, mert az ingyenes TÁMOP-os táborok „felszippantották” a diákságot.

Ezen a nyáron felkeltette az érdeklődők figyelmét a művelődési központ kézműves foglalkozása, amit egyik nap kerékpártúrával egészítettek ki – mesélte a művelődésszervező. Interjúnk készítésekor a kis csapat – két csoportra bontva – bőrből készített pénztárcákat és tolltartókat, a másik társaság pedig épp  papírmunkákkal volt elfoglalva. A nyersanyagokat az intézmény bocsájtotta a táborozók rendelkezésére, akik csak az étkezési költségekhez járultak hozzá. A szakember elárulta: a művelődési ház munkatársai mindig félreteszik a hasznosnak tűnő maradék anyagokat, kisebb tárgyakat, ami most kimondottan hasznosnak bizonyult: a bőrdarabok a felszámolt cipőüzemből maradtak meg. A napközis programot délutánonként játékos vetélkedővel színesítették. Az alkotótevékenység betetőzése az a hétvégi kiállítás, melyet a résztvevők munkáiból állítanak össze. A gyerekek otthon is megmutathatják, hogy mivel töltötték az egész hetet, mert a tábor zárásakor hazaviszik műveiket.

Pallag Jánosné szerint a szünidei program nemcsak a gyerekeknek öröm, hanem nagy segítség a munkába siető szülőknek is, mert biztonságos helyen tudják gyermekeiket, akik viszont tartalmasan töltik a hétköznapokat. A kéthavi diákmunkát vállaló Kata és Viktória pedig lubickoltak újdonsült szerepükben, de a fiatalok nemcsak ebben a táborban közreműködtek, hanem a művelődési ház többi tevékenységéből is kivették a részüket - említette a művelődésszervező.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play