Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A gyerekek igénylik a szünidei elfoglaltságot

Amikor Pallag Jánosnénak tudomására jutott, hogy lesznek segítői – két középiskolát befejezett lány személyében –, nyomban elhatározta: idén újra indít napközis tábort. A gondolat nem újkeletű, hiszen már tizenöt évvel ezelőtt is összehívták a fiatalokat a szünidei programokra. Annak idején húsz-huszonöt tanuló is jelentkezett a turnusokra, s a kezdeményezés csak azért maradt abba, mert az ingyenes TÁMOP-os táborok „felszippantották” a diákságot.

Ezen a nyáron felkeltette az érdeklődők figyelmét a művelődési központ kézműves foglalkozása, amit egyik nap kerékpártúrával egészítettek ki – mesélte a művelődésszervező. Interjúnk készítésekor a kis csapat – két csoportra bontva – bőrből készített pénztárcákat és tolltartókat, a másik társaság pedig épp  papírmunkákkal volt elfoglalva. A nyersanyagokat az intézmény bocsájtotta a táborozók rendelkezésére, akik csak az étkezési költségekhez járultak hozzá. A szakember elárulta: a művelődési ház munkatársai mindig félreteszik a hasznosnak tűnő maradék anyagokat, kisebb tárgyakat, ami most kimondottan hasznosnak bizonyult: a bőrdarabok a felszámolt cipőüzemből maradtak meg. A napközis programot délutánonként játékos vetélkedővel színesítették. Az alkotótevékenység betetőzése az a hétvégi kiállítás, melyet a résztvevők munkáiból állítanak össze. A gyerekek otthon is megmutathatják, hogy mivel töltötték az egész hetet, mert a tábor zárásakor hazaviszik műveiket.

Pallag Jánosné szerint a szünidei program nemcsak a gyerekeknek öröm, hanem nagy segítség a munkába siető szülőknek is, mert biztonságos helyen tudják gyermekeiket, akik viszont tartalmasan töltik a hétköznapokat. A kéthavi diákmunkát vállaló Kata és Viktória pedig lubickoltak újdonsült szerepükben, de a fiatalok nemcsak ebben a táborban közreműködtek, hanem a művelődési ház többi tevékenységéből is kivették a részüket - említette a művelődésszervező.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés