Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A gyermekek rajzaikon keresztül üzennek

A csornai Arany János iskola eltérő tanterv szerint oktató intézményeknek hirdette meg   „Csodálatos vízi világ” című legutóbbi rajzpályázatát, melynek eredményhirdetését az „Alkoss a természet kincseiből” elnevezésű megyei rendezvény keretében tartották meg. Szilágyiné Jéger Teréz és Pápai Miklós művésztanárok rangsorolták a gyermekek által készített képeket, Bella Imréné pedig a tárgyi alkotások díjazásának szempontjait mondta el.
Nagy szerepe van a természet megismerésének az önértékelésben és az érzelmek kifejezésében, s ugyanígy segítségére lehet a gyermekeknek szorongásainak és félelmeinek feloldásában. Az idejekorán felismert jó tulajdonságokat különböző módszerekkel lehet fejleszteni – hangsúlyozta Lechner Aranka. Az igazgatónő szerint erre egyik legkézenfekvőbb lehetőség talán az alkotásokon keresztüli önkifejezés.
A 15 éve zajló megyei rajzpályázat háziverseny kereteiből nőtte ki magát. Majorné Molnár Mária, a művészeti munkaközösség vezetője úgy vette észre, hogy évről évre egyre több pályaművet küldenek be az iskolák. Immár harmadik alkalommal konkrét téma köré szervezik a versenyfeladatokat, így került sor idén a vízivilág megjelenítésére.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés