Hatodik alkalommal szervezte meg a Kapuvári Bográcsos Egyesület a Csörge és kolbász partit, mely néhány év után olyan népszerű program lett, hogy egyértelművé vált: folytatni kell. Azóta Kapuváron és környékén sokan várják október második szombatját.
Kapuvár évadnyitó rendezvénye a böllérmáj fesztivál, mellyel kezdetét veszi az adott esztendő fesztiválszezonja. A Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöksége 2017-ben kereste fel Hámori György polgármestert újdonsült ötletével: Mi lenne, ha ősz elején egy másik gasztronómiai rendezvény zárná a szabadtéri programok időszakát? A városvezetőnek tetszett az elképzelés, ezért szabad kezet adott a szervezőknek.
A csörgét és a húsos kolbászt nemcsak a Hanságban, hanem a környező településeken is sokan ismerik, ezért számítani lehetett arra, hogy a többség kedveli a hagyományos ételeket. A történetet továbbgondolták: Ha már sütésre-főzésre adják a fejüket az emberek, akkor érdemes lenne versenyt szervezni. Már az első alkalommal nagy számban jelentkeztek a csapatok és nekiálltak a töpörtyű és a kolbász készítésének. Kapui Pál elmondta, hogy helyben biztosították a nyersanyagot: a zsírszalonnát és a darált húst. Neves zsűri bírálta el az ételeket, ezenkívül értékes serlegeket, okleveleket osztottak ki a résztvevőknek.
2020-ban a pandémia miatt maradt el a kapuváriak kedvenc rendezvénye, de azóta egyik évben sem kellett nélkülözniük, ráadásul még az időjárás is kedvezett a szervezőknek. A nagyobbaknak szóló zenés-táncos szórakoztató programok mellett gondoltak a gyerekekre is, ezért számukra különböző szabadtéri játékokat helyeztek el a rendezvény helyszínén.
Az előkészületekben és a lebonyolításban komplett csapat segíti a szervezők munkáját: Első körben tájékoztatják a terveikről Hámori György polgármestert, majd miután beszerezték a hatósági engedélyeket, Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöksége és a külsős közreműködők átbeszélik a részleteket. Miután elérkezett a nagy nap, elvégezték az utolsó simításokat, és 11 óra körül megérkeztek a sütő-főző csapatok. Ebéd előtt mindenki megkapta a szükséges nyersanyagokat és megkezdődött a munka. A végeredmény önmagáért beszélt: a finom falatok közt előfordult néhány igazi különlegesség, mint a sajtos és pikáns változat. Pápai István séf elnökletével, valamint Brenner Csaba, a Perkovátz-ház séfje, továbbá Magyar János, a Kapuvári Bográcsos Egyesület elnöke részvételével felsorakozott a zsűri.
Tóth Imre alpolgármester ünnepi köszöntője után került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására. A legízletesebb csöröge készítője átvehette a vándorserleget, melynek egy évig lesz a boldog tulajdonosa. Idén a Ciráki Civilek Egyesülete kapta a kitüntető címet, a legfinomabb kolbászt pedig a Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület tagjai készítették.
Délután Kapuvár Város Fúvószenekara, valamint az Angels zenekar, továbbá a Veszkényi Férfi Dalkör és Sramlizenekar gondoskodott a jó hangulatról. Este a Kapuvári Őszirózsa Hagyományőrző csoport műsorát láthatta a nagyérdemű.
A kapuvári Csörge és kolbász parti „receptje” többszörösen bizonyított, ezért a jövőben is hasonló programokra számíthatnak az érdeklődők.
Kapuvár nagy napjának nevezte a korabeli országos sajtó az 1924. augusztus 15-én felavatott világháborús emlékmű leleplezését.
A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.
Eőry Jenő szerint a sportolóknak tudomásul kell venniük, hogy az emberi szervezet olyan, mint egy precízen felépített szerkezet, amit nem lehet átverni.
Fennállásának 65. évfordulója alkalmából idén nyáron jubileumi kórustalálkozót szervezett a Csornai Bárdos Kórus.
Kapuvár nagy napjának nevezte a korabeli országos sajtó az 1924. augusztus 15-én felavatott világháborús emlékmű leleplezését.
Pappné Kovács Piroska negyven évvel ezelőtt megszeppent gyerekekkel találkozott minden év szeptemberében, és ehhez képest ma sokkal öntudatosabb, bátrabbak és nyitottabbak a nebulók.