Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Hajnalcsillag Dalkör önálló esttel zárta az idei esztendőt

A Téten élő Hajnal Nikolett a helyi általános iskolában tanít. Jelenleg másodikas tanulókkal foglalkozik, s ezzel párhuzamosan az ötödik és a nyolcadik évfolyamon énekórákat tart, valamint vezeti az iskolai énekkart. Nikolett zenei pályafutása Téten indult, ahol első hangszere a furulya volt, majd a győri Liszt Ferenc Zeneiskola hegedű szakára került. A gimnázium befejezése után a szombathelyi főiskolán folytatta tanulmányait, ahol tanítói, ének-zene tanári és néptánc szakoktatói képesítést szerzett. – Az éneklésnek régóta szerepe van az életemben, hiszen nagyapám és nagybátyám is ezzel a műfajjal foglalkoztak. Így szerettem meg a magyarnótát, és kezdtem el tanulni Tarnai Kiss László nóta- és dalénekestől. Nemrég bekerültem a Nótasztár tíz legjobbja közé – mondta Hajnal Nikolett, aki egyre inkább úgy látja, hogy mind nagyobb szerepet kap hazánkban a magyarnóta. A Nóta TV által elindított többfordulós versenyről jó véleménnyel van, mert a tehetségkutató alkalmat teremt a megmérettetésre, továbbá ráirányítja az emberek figyelmét a régi, de kedvelt dalokra. Mint versenyző sokat tanult a szakmai zsűri véleményéből. Magasabb szintű megmérettetésre nem vágyik, hiszen  nemrég megkapta az „Aranykoszorús előadóművész” minősítést, 2011-ben pedig a Lerner Ferenc-díjat vehette át.

Hajnal Nikolett még főiskolás korában vállalta el a néhai KeresztKálmán által 2006-ban felélesztett téti dalkör szakmai vezetését, melynek jelenleg 22 aktív tagja van. – Mindenhol szerepelünk, ahol lehet. Negyedik éve, hogy részt veszünk a téti katolikus templom adventi műsorán, de ott vagyunk a különböző falunapokon, nyugdíjas rendezvényeken – fogalmazott a karnagy.

– Téten mindig nagy hagyományai voltak az éneklésnek – mesélte a dalos csapat elnöke.
Az egyik győri multinacionális cégnél gépészmérnökként foglalkoztatott Lakatos György a Jedlikben szerezte meg a géplakatos szakmát, majd Sopronban a főiskolai diplomát. A tősgyökeres téti fiatalember foglalkozásából nehéz lenne következtetni egyesületi tevékenységére, pedig az indulás óta tagja a dalkörnek. Kereszt Kálmán sajnálatos halálesete után őt kérték fel az egyesület elnöki tisztére. Pozíciójából adódik a fellépések szervezése, kapcsolattartás a partnerekkel, valamint a pénzügyek ellenőrzése és a finanszírozás gördülékeny biztosítása. Lakatos György ennél is fegyelmezettebb társasággal szeretne együtt dolgozni, mert a próbákra kevesebben jönnek el, mint a fellépésekre. A tagság nagy része az idősebb korosztályból kerül ki, de az általános iskola énekkarosai talán fiatalítani fogják a társaságot.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play